Iserbyt, Vanthourenhout en Nys speerpunten in Belgische selectie voor Wereldbeker Hoogerheide
Eli Iserbyt ligt in pole position om de Wereldbeker te winnen - foto: Cor Vos
dinsdag 23 januari 2024 om 14:33

Iserbyt, Vanthourenhout en Nys speerpunten in Belgische selectie voor Wereldbeker Hoogerheide

Belgian Cycling heeft de selectie voor de Wereldbeker Hoogerheide (28 januari) bekendgemaakt. Wout van Aert heeft met de Wereldbeker van Benidorm zijn laatste cross van het seizoen gereden, maar bondscoach Sven Vanthourenhout rekent in Hoogerheide wel op alle andere Belgische veldrittoppers.

Bij de elitemannen zien we de gebruikelijke namen met onder meer Belgisch kampioen Eli Iserbyt, Europees kampioen Michael Vanthourenhout, Thibau Nys, Laurens Sweeck, Niels Vandeputte en Toon Vandebosch. We kijken vooral uit naar Iserbyt, Vanthourenhout en Nys. Die laatste werd afgelopen zondag knap derde in de Wereldbeker van Benidorm, Vanthourenhout deed het met een tweede plaats zelfs nóg beter.

Maar de meeste ogen zijn toch gericht op Iserbyt, die in de slotmanche van de Wereldbeker normaal gesproken de eindzege zal veiligstellen. Joris Nieuwenhuis maakt op papier nog kans op de eindoverwinning. Het zal echter wel heel lastig worden voor de Nederlandse kampioen om nog te winnen. Zijn achterstand op leider Iserbyt bedraagt namelijk 34 punten en een overwinning levert 40 punten op.

Bij de elitevrouwen gaat de meeste aandacht uit naar Sanne Cant, Laura Verdonschot, Marion Norbert Riberolle en Alicia Franck. Emiel Verstrynge en Jente Michels zijn dan weer de meest opvallende namen in de selectie voor beloften mannen. Verstrynge heeft nog zicht op de eindzege in de Wereldbeker voor U23-renners. Zijn achterstand op de Nederlander Tibor Del Grosso bedraagt namelijk maar zeven punten.

In de Wereldbeker van Hoogerheide zal er niet alleen worden gestreden om de eindzege in de Wereldbeker. Het is voor de renners ook (of vooral) de laatste test richting het WK in het Tsjechische Tábor (3-4 februari).

flag-be Belgische selecties voor flag-nl Wereldbeker Hoogerheide (28 januari)
Elitemannen
Jens Adams
Thijs Aerts
Eli Iserbyt
Tom Meeusen
Witse Meeussen
Thibau Nys
Laurens Sweeck
Toon Vandebosch
Niels Vandeputte
Michael Vanthourenhout
Joran Wyseure

Elitevrouwen
Julie Brouwers
Sanne Cant
Kiona Crabbé
Febe De Smedt
Alicia Franck
Fleur Moors
Marion Norbert Riberolle
Jinse Peeters
Xaydée Van Sinaey
Laura Verdonschot

Beloften mannen
Yordi Corsus
Aaron Dockx
Ward Huybs
Yorben Lauryssen
Jente Michels
Emiel Verstrynge

Junior mannen
Senn Bossaerts
Keano Geens
Fabian Maes
Jasper Schoofs
Arthur Van Den Boer
Mats Vanden Eynde

Junior vrouwen
Alexe De Raedemaeker
Shanyl De Schoesitter
Sanne Laurijssen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.