Isle of Man selecteert Cavendish voor Commonwealth Games
foto: Sirotti
woensdag 3 januari 2018 om 12:27

Isle of Man selecteert Cavendish voor Commonwealth Games

Mark Cavendish heeft een selectie voor de Commonwealth Games op zak, meldt CyclingWeekly. De spurter kan tijdens het evenement in april uitkomen voor het team van de Isle of Man, waar de 32-jarige renner van Dimension Data is geboren. Cav zou het een grote eer vinden, maar of hij daadwerkelijk meedoet ligt aan zijn programma tijdens de voorjaarsklassiekers.

Kennaugh (nog) afwezig
De Gemenebestespelen – zoals de Nederlandse naam luidt – vinden plaats van 4 tot en met 15 april aan de Gold Coast in Australië. De wegwedstrijd is grotendeels vlak; de kans op een massasprint is behoorlijk groot. Dit kampioenschap is gepland op 14 april, zes dagen na Parijs-Roubaix. Aan die koers wil Cavendish graag deelnemen. Peter Kennaugh is niet geselecteerd voor het team van de Isle of Man. Hij is door BORA-hansgrohe nog niet vrijgegeven. Wanneer dit wel gebeurt, kan men hem alsnog oproepen.

Aan de Commonwealth Games – na de Olympische Spelen qua deelnemers het grootste sportevenement ter wereld – kunnen 54 landen meedoen. Al deze landen zijn lid van het Verenigd Koninkrijk of zijn voormalige koloniën of mandaatgebieden van het Britse rijk. Net als de Olympische Spelen, vindt dit evenement om de vier jaar plaats. In 2014 veroverden Geraint Thomas (wegrit mannen), Alex Dowsett (tijdrit mannen), Lizzie Deignan (wegrit vrouwen) en Linda Villumsen (tijdrit vrouwen) de gouden medailles.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2018 12:31
Hmmm, Parijs-Roubaix of op de onderdrukkingsspelen tegen de selecties van Fiji en Barbados fietsen...
3 januari 2018 12:37
De engelslullend-games, wat een gospe is me dat zeg ja.
3 januari 2018 12:55
@RV Gospe?? Never heard of. Van een gotspe heb ik wel eens gehoord.
3 januari 2018 13:03
net alsof jij nooit een t vergee
3 januari 2018 13:33
@RV neent.
3 januari 2018 13:44
Eens met RV, wat een bullshit dit toernooi. kolonisatie vieren met sport, niets minder dan dat. Blijft een eigengereid *** volk die Engelsen.

edit wf: hou het beschaafd
3 januari 2018 16:33
Beetje makkelijk commentaar zo. Nee dan nl: lekker de band met voormalige kolonies en de grove misdaden van ons land wegstoppen. Stukken beter dan je verbondenheid erkennen?
3 januari 2018 16:47
@Mwielerfan
+1
3 januari 2018 17:07
Waarom is het gemakkelijk commentaar? Ben het in principe helemaal mee met je eens Mwielerfan. Maar het is niet het een of het ander toch? Bovendien is het vegelijken op deze manier een drogreden, al snap ik je punt denk ik. Allebei moreel verwerpelijk, zowel het struisvogelgedrag van NL of het schaamteloos exploiteren van je koloniale verleden door de Engelsen. Kortom, allebei niet doen.
3 januari 2018 17:42
Onderdrukkingsspelen? Al deze landen doen vrijwillig mee aan de CWG. De Franssprekende landen hebben hun eigen Jeux Francofonne, er zijn Spelen voor de landen aan de Middellandse Zee, maar het schattigst zijn toch de Spelen van de Kleine Landen van Europa.
3 januari 2018 19:22
Makkelijk is doen alsof de gemenebest spelen er nu zijn omdat engeland dat forceert. Dat is maar zeer de vraag natuurlijk. Het negatief fraimen alsof het een waardeloos iets is waar niemand lol aan beleefd is een beetje makkelijk. Het element van vroeger toen engeland nog de grote wereldmacht was zit er natuurlijk wel een beetje aan. Maar het is te makkelijk om daar als enige op te focussen.
In veel gemenebest landen is het trouwens een big deal deze wedstrijden heb ik wel eens begrepen. Dat er bij ons weinig aandacht aan geschonken wordt zegt niet dat sponsors, renners en teamleiders er geen belang aan hechten.
3 januari 2018 22:13
Haha, ik beweer juist het tegendeel. Het is juist gemakkelijk om je kop in het zand te steken, doen alsof politiek niks met sport te maken heeft en alleen met plezier. Teveel mensen met die instelling helaas.
4 januari 2018 08:38
Als die landen daar vrijwillig aan meedoen, wat is dan het probleem? Als die landen het zelf een viering van de kolonisatie o.i.d. vinden, dan zullen ze toch gewoon niet meedoen?
4 januari 2018 11:29
Ja, want 'die landen' is 1 persoon met 1 mening.
Er zullen er wel wat fijne doekoe ontvangen waarna ze enthousiast meedoen, waarmee de hele natie dus als 'blij ermee' bestempeld wordt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.