Jakub Mareczko wint voor zestiende keer etappe in Tour of Taihu Lake
foto: Sirotti
woensdag 10 oktober 2018 om 08:52

Jakub Mareczko wint voor zestiende keer etappe in Tour of Taihu Lake

Drie dagen heeft Jakub Mareczko erop moeten wachten, maar in de derde etappe is het dan eindelijk raak voor de Italiaanse spurter van Wilier Triestina-Sella Italia in ‘zijn’ Tour of Taihu Lake. In de etappe tussen Jinhu en Jinhu bleek Mareczko rapper te zijn dan Boris Vallée en Juan Sebastián Molano, die de etappes van maandag en dinsdag won. Leider Vallée zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen.

De pas 24-jarige coureur wist daarmee voor het vierde jaar op rij een etappe te winnen in de Tour of Taihu Lake. In 2015 won de Italiaan liefst zeven ritten in de Chinese wielerronde, terwijl hij in 2017 en 2016 met vijf en drie ritzeges ook dominant was.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2018 09:38
Man man man, denk niet dat hij ooit nog een top sprinter kan worden.
  10 oktober 2018 09:52
  Hij mag het volgend jaar voor het eerst proberen op WT-niveau, bij CCC. Ben benieuwd. Hij wint op dit niveau echt enorm veel wedstrijden. Ook in de iets hoger aangeschreven Ronde van Turkije heeft hij al gewonnen.

  Het zal geen topsprinter worden, maar misschien wel een sprinter van -pakweg- het niveau McCarthy, Bauhaus, Debusschere et cetera.
  10 oktober 2018 09:57
  Klopt heeft veel gewonnen maar niets op Europese bodem, alles in Aziatische en Afrikaanse landen. Ben dus benieuwd, maar denk dat het een grote flop wordt.
  10 oktober 2018 09:58
  En hij rijdt wel in Europa dus kansen genoeg gehad
  10 oktober 2018 10:01
  Qua snelheid is het natuurlijk niet te vergelijken met een McCarthy en Debusschere want Mareczko is echt retesnel. Echter heeft ie een gigantisch gebrek aan inhoud tot nu toe.

  Als ie dat bij CCC wel voor elkaar krijgt kan het nog altijd een topper worden, en misschien dat een zwaarder programma hem wel gaat helpen. Gaat in ieder geval het jaar van de waarheid worden.
  10 oktober 2018 10:20
  BMC heeft voor zover ik weet nooit een echte topsprinter gehad waar de hele ploeg voor werkte. Ik denk daarom niet dat CCC de perfecte ploeg voor Mareczko is om zich te ontwikkelen als sprinter, maar hij krijgt daar waarschijnlijk wel de kans om wat meer inhoud te kweken.
  10 oktober 2018 10:50
  @ Mathieu,
  Mareczko verdiend natuurlijk ook geen topploeg met topsprinters(historie).

  Daarnaast is bijvoorbeeld Van Avermaet misschien wel een prima leermeester. Is zelf behoorlijk rap, vroeger misschien nog wel rapper in sprints. Daarnaast is Ventoso misschien wel een prima lead-out voor Mareczko in de kleinere koersen.
  10 oktober 2018 11:11
  Nee, dat klopt. Toch moet het ook een beetje van twee kanten komen. Als je nooit de volledige ondersteuning van een ploeg krijgt, is het een stuk moeilijker om te bewijzen dat je dat wel verdient, dan wanneer je ploeg je elke keer perfect afzet.
  Ze hebben bij CCC overigens wel genoeg man voor het vlakke om hem goed naar de laatste paar kilometer te loodsen en misschien dat dan inderdaad Ventoso of Van Hoecke nog wel een lead-out kan doen.
  10 oktober 2018 13:19
  Het helpt bij Mareczko ook niet echt dat hij nog geeneens een verkeersdrempel over komt. Wat volgens mij niet louter komt door een gebrek aan inhoud, want ook in die kneusjesrondjes in Azië eindigt ie steevast achteraan of haalt ie de eindstreep niet. Dat als fulltimeprof in de PCT met een zwik WT-ervaring tegenover een hoop lokale amateurs en semiprofs in niet bepaald wielergrootmachten.

  Hij werd overigens gewoon 6e in een sprint in de Tirreno dit jaar en 2, 4 en 6 later in de Giro. Daarnaast ritten in San Luis en Turkije op zijn, dus snelheidspotentie voor een trein heeft hij zeker wel. Het is ook niet dat CCC veel grotere kansen heeft op uitslagen met andere renners minus Van Avermaet.
10 oktober 2018 12:18
Wat is er gebeurd met die andere Italiaanse sprinter die het altijd goed deed in deze wedstrijden? Dikkerdje, maar de naam ontsnapt me nu even.
  10 oktober 2018 12:25
  Marini?
  10 oktober 2018 12:58
  Gavazzi?
  10 oktober 2018 13:10
  Enige andere Italiaan met zoveel ritzeges in dit rondes de laatste jaren is volgens mij Guardini. Die rijdt overigens gewoon weer in Italiaanse dienst bij Bardiani.
10 oktober 2018 17:47
Marini, ja, die bedoelde ik... Wist hier de afgelopen twee jaar telkens een rit te winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.