Jan Bakelants: “Afwezigheid van Van Aert is vergiftigd geschenk voor Van der Poel”
Foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 11:35

Jan Bakelants: “Afwezigheid van Van Aert is vergiftigd geschenk voor Van der Poel”

Volgens ex-renner Jan Bakelants, is het uitvallen van de op papier grootste concurrent van Mathieu van der Poel voor de Ronde van Vlaanderen – Wout van Aert – een vergiftigd geschenk. “Je krijgt een koers die nu eenzijdig verschuift naar de topfavoriet. Dat maakt dat hij een moeilijk te controleren koers als de Ronde van Vlaanderen voor een groot stuk zelf zal moeten dragen”, voorspelt de Kempenaar in HLN.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dat is een rol die Alpecin-Deceuninck niet voor honderd procent gewend is”, merkt Bakelants op. Waar Alpecin-Deceuninck normaliter altijd op de steun van Visma | Lease a Bike kon rekenen, zal het er nu alleen voor staan. “Andere ploegen die op voorhand dachten dat ze niks konden komen doen in de Ronde, worden nu ook wakker. En dus verwacht ik een heel rare wedstrijd waarin verrassingen gaan gebeuren.”

Die verrassingen ziet Bakelants misschien wel bij het geplaagde Soudal Quick-Step. “Misschien vindt Kasper Asgreen in een kast ver weggestopt een stel goede benen terug. En kan hij de onderschatting die nu rond de ploeg hangt, in zijn voordeel draaien. Bij Lefevere rijden nog altijd de renners die drie jaar geleden de dienst uitmaakten in deze wedstrijden. Patrick is helemaal niet blij met de gang van zaken nu. Maar aan de andere kant denk ik dat niet alles weg kan zijn.”

Daar tegenover kan je zetten dat Van der Poel in de finale meestal weinig ploegmaats nodig heeft. De tweevoudige Ronde-winnaar begint graag vroeg aan zijn inspanningen. “Alpecin-Deceunick heeft de luxe dat ze een kopman hebben die meestal zijn plan trekt en het desnoods op honderd kilometer voor de streep zelf wel oplost. Voor Mathieu van der Poel was het makkelijker geweest als er niks was gebeurd. Dan zal er ook geen sterretje achter zijn naam staan als hij wint, omdat Wout er niet bij is. Wat flauw is, maar toch.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.