Jérôme Baugnies zet carrière voort in Britse dienst
foto: Cor Vos
woensdag 6 november 2019 om 11:31

Jérôme Baugnies zet carrière voort in Britse dienst

Jérôme Baugnies (32) rijdt volgend seizoen niet meer voor Wanty-Gobert. Na zes jaar de Belgische ProContinentale ploeg houdt het dienstverband op. Maar, zo schrijft Het Nieuwsblad, de wielercarrière van Baugnies zit er nog niet op. Volgend jaar rijdt hij namelijk als kopman en wegkapitein voor de Britse continentale ploeg Canyon dhb p/b Bloor Homes.

“Met mijn ervaring is het uiteraard de bedoeling dat ik de jongere renners wegwijs maak, maar ik wil ook bewijzen dat mijn liedje nog niet uitgezongen is. Bij mijn nieuwe team snijd ik in feite hetzelfde programma aan als bij Wanty behalve de topklassiekers. Zo openen we het seizoen in Mallorca en staan we in eigen land aan de start in de GP Samyn”, weet hij.

Baugnies gaat in het interview met de Belgische krant ook nog in op zijn vertrek bij de ploeg waar hij de afgelopen zes jaar reed: “Vorige winter vertelde algemeen manager Jean-François Bourlard mij dat ik meer in dienst van de ploeg moest rijden en dat de focus meer naar een helpersrol verschoof in plaats van zelf koersen te winnen. In Isières won ik in de achtertuin van de sponsor en Bourlard stond voorbij de streep te dansen van vreugde. In de Ronde van Wallonië reed ik me zes dagen lang uit de naad in dienst van Loïc Vliegen. Nadien reageerde Bourlard niet op mijn telefoontjes toen ik om een afspraak vroeg. Ploegleider Hilaire Vanderschueren suste me dat het wel in orde zou komen. Ook in 2018 sleepte een contractverlenging trouwens lang aan.”

“Wanty-Gobert was na zes jaar als een familie voor mij. Ik verliet negentig procent van de clubmensen in vriendschap.” De algemeen manager van de ploeg hoort daar wat Baugnies betreft niet meer bij. “Wanty werd zogezegd versterkt. Vergelijk gerust de resultaten van Lammertink de jongste drie jaar met de mijne. Zes jaar lang behoorde ik bij Wanty tot de top vijf van de renners die UCI-punten veroverden. Drie keer hielp ik de ploeg de Europe Tour winnen, maar plots was dat van geen tel meer.”

Dan maar een nieuwe uitdaging, te weten Canyon dhb p/b Bloor Homes. “Bij mijn nieuwe team treed ik uit mijn comfortzone. Ik voel me klaar voor een handvol extra jaartjes in het profpeloton en wil dat staven met resultaten”, besluit Baugnies zijn verhaal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.