Jinse Peeters primus in cross van Gernelle, meer Belgische podiumplaatsen in Franse veldrit
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 18 november 2023 om 17:35

Jinse Peeters primus in cross van Gernelle, meer Belgische podiumplaatsen in Franse veldrit

Jinse Peeters heeft de veldrit van Gernelle (C2) gewonnen. De 24-jarige renster van Proximus-Cyclis-AlphaMotorhomes CT kwam solo over de streep in de Franse cross. Suzanne Verhoeven werd derde. Die plaats ging in de mannenwedstrijd ook naar een Belg: Kay De Bruyckere.

Peeters bleef de Française Amandine Vidon achttien seconden voor in Gernelle. Verhoeven (De Ceuster-Bonache) volgde veel verder, op een minuut en twintig tellen. Voor Peeters is het haar tweede UCI-zege van het huidige veldritseizoen. Tweeënhalve week terug was ze ook succesvol in Frankrijk. Toen was ze de beste in de cross van Dijon (C2).

Bij de mannen ging Marcel Meisen met de zege aan de haal in Gernelle. De Duitser kwam eveneens solo aan, al waren de verschillen klein. Valentin Remondet moest dertien seconden toegeven op Meisen, terwijl De Bruyckere zeventien seconden verloor. Laatstgenoemde stond deze winter voor de tweede keer op het podium. Eerder was de 19-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal ook al derde geworden in de Cyclocross Heerderstrand (C2) in Nederland.

Er was overigens nog meer Belgisch succes in Gernelle. Bij de junioren mannen eiste Matisse Arys de zege namelijk op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.