Johnny Hoogerland: “Zaterdag en zondag zijn twee echt mooie etappes”
vrijdag 5 juli 2013 om 12:15

Johnny Hoogerland: “Zaterdag en zondag zijn twee echt mooie etappes”

Johnny Hoogerland

foto: Sirotti

Nu het Tourpeloton de Pyreneeën nadert, komt het terrein waarop Johnny Hoogerland zich thuis voelt in zicht. De renner van Vacansoleil-DCM kijkt met name uit naar de etappe van zondag. “Zaterdag en zondag zijn twee echt mooie etappes, vertelde hij aan Nusport.

Hoogerland kampt momenteel nog met de naweeën van zijn val op Corsica, maar voelt zich steeds beter. “Mijn armen zitten wel goed ingepakt, maar daar heb ik eigenlijk het minste last van. Het ziet er erger uit dan het is, ik kan me gewoon bewegen. Ik had wel wat flinke bloeduitstortingen,” geeft hij aan.

Hij kijkt uit naar komend weekend en ziet kansen voor zichzelf in de etappe naar Bagnères-de-Bigorre. “De etappe van zondag is heel lastig, maar het zijn geen cols van twintig kilometer. Het zijn allemaal klimmen van de eerste categorie, dus je hoeft geen Tourmalet op of zo. Dat is gewoon een mooie rit voor mij. Ik denk dat er sowieso een grote groep gaat wegrijden en dat daar de winnaar uitkomt,” voorspelt hij.

Mocht hij niet in de aanval zijn, dan heeft de Zeeuw een dienende rol. “Als ik niet in een ontsnapping zit is het duidelijk: dan is het aan mij om Wout bij te staan. Dat gaat aardig goed,” oordeelt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.