Joop Zoetemelk kijkt uit naar Grand Départ in Utrecht
woensdag 22 oktober 2014 om 14:29

Joop Zoetemelk kijkt uit naar Grand Départ in Utrecht

In het Palais de Congrès in Parijs werd vanochtend het parcours van de Tour de France 2015 officieel gepresenteerd. In de aanwezigheid van massaal toegestroomde pers en voor het oog van enkele voorname genodigden onthulde Tour-baas Christian Prudhomme het parcours dat eigenlijk al een dag bekend was.

Oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk zat als eregast in de zaal. De winnaar van 1980 weet hoe het is om de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te starten in Nederland. Zoetemelk veroverde in 1973 de eerste gele trui dankzij winst in de proloog in Scheveningen. “Na Rotterdam in 2010 nu opnieuw een Grand Départ in Nederland is fantastisch. Dat Utrecht de start mag organiseren is meer dan terecht. Vier jaar terug zagen zij na een strijd de start naar Rotterdam gaan, nu hebben zij ‘m binnen.”

Zoetemelk typeert de route van 2015 als ‘een typisch Tour-parcours’. “Het is een interessant tweeluik. In het noordelijke deel van de route overwegend vlakke ritten en in het zuiden wachten de bergen. Met dit parcours verwacht ik dat het opnieuw een spannende Tour gaat worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.