Jordi Meeus boekt eerste seizoenszege in Noorwegen: “Finale was hectisch”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 19:52

Jordi Meeus boekt eerste seizoenszege in Noorwegen: “Finale was hectisch”

Jordi Meeus sprintte in de derde etappe van de Tour of Norway naar zijn eerste overwinning van dit seizoen. De Belg van BORA-hansgrohe mocht voor het eerst sinds zijn overwinning op de Champs-Élysées vorig jaar weer juichen, maar zelf maakte hij zich daar geen zorgen over. “Ik was niet gestresst”, zei hij in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De sprinter rekende in de sprint af met Alexander Kristoff (Uno-X) en Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL). “Winnen is altijd leuk. Het was een hectische finale zoals verwacht. Ik moest nog wat rechtzetten in de finale, want het was vechten voor mijn plek, maar uiteindelijk kon ik mijn sprint op het perfecte moment inzetten”, aldus Meeus.

Pas op twee kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend, wat voor behoorlijk wat hectiek in het peloton zorgde. “We reden voortdurend op dezelfde wegen met maar een paar bochten. De wind kwam schuin rechts van voren, dus ik wist dat daar wat ruimte zou liggen. Gelukkig kon ik kalm blijven en ik ben blij dat ik heb gewonnen”, ging hij verder.

Geen stress om uitblijven overwinning
Ondanks dat het voor Meeus zijn eerste zege in tien maanden is gaf hij aan zich geen zorgen te hebben gemaakt. “Ik was niet gestresst. Ik heb nog niet veel koersen gereden, en de wedstrijden die ik heb gereden waren allemaal groot. Maar het is heel fijn om de eerste zege binnen te hebben”, sloot de geboren Lommelaar af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.