Wout van Aert gooit zich weer in de sprint: “Niet echt schrik gehad”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 18:47

Wout van Aert gooit zich weer in de sprint: “Niet echt schrik gehad”

Wout van Aert liet met zijn vierde plek in de derde etappe van de Tour of Norway zien dat hij het sprinten nog niet is verleerd na zijn comeback van zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen eerder dit jaar. “Het was leuk om weer vooraan te koersen”, zei hij tegen Het Nieuwsblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ondanks dat Van Aert zich vooraan meldde in de sprint was het aanvankelijk niet eens zeker of de Belg er zich wel in zou gaan mengen. “Het was een makkelijke rit dus het was zeker de moeite waard om het te proberen”, zei hij daarover.Uiteindelijk sprintte de 30-jarige renner mee en zag zijn landgenoot Jordi Meeus de overinning pakken. Verder moest hij Alexander Kristoff en Pavel Bittner voor zich dulden.

Bij Van Aert overheerst dan ook voldoening. “Ik ben toch wel tevreden met de vierde plaats. Ik zat waar ik moest zitten. De ploeg heeft mij goed gebracht. Het lag aan de benen dat er niet meer inzat vandaag”, aldus de negenvoudig ritwinaar in de Tour de France.

Geen angst
“Het was ook een sprint aan hoge snelheid, en dat ligt me net iets minder”, ging de Herentalsenaar verder, die aangaf zich niet angstig te hebben gevoeld. “Ik heb niet echt schrik gehad in het peloton dus dat is ook positief. Het is goed dat je jezelf er zo snel mogelijk terug kan tussen gooien”, besloot hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.