Jordi Meeus de snelste in derde etappe Tour of Norway, Van Aert vierde
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 25 mei 2024 om 17:51

Jordi Meeus de snelste in derde etappe Tour of Norway, Van Aert vierde

Jordi Meeus van BORA-hansgrohe heeft de derde etappe van de Tour of Norway gewonnen. De Belg rekende in de sprint af met Alexander Kristoff (Uno-X) en Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL). Wout van Aert van Visma | Lease a Bike werd vierde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De derde etappe leek op papier een rit voor de sprinters. Op het 173 kilometer lange parcours was de Dalane Energi-bakken (6.4 km aan 3.1%) de enige gecategoriseerde beklimming, waarvan de top al op ruim 60 kilometer van de streep lag. Geen ideale rit voor aanvallers dus.

Kort na de start ontstond een kopgroep van vier bestaande uit de Slowaak Matús Stocek van ATT Investments, de Amerikaan Brendan Rhim van Project Echelon en de Noren Johan Ravnøy van Coop-Repsol en Eirik Vang Aas namens de Noorse selectie. Nadat de vlucht gevormd verliep de rit rustig.

Het peloton reed vandaag veel langs de kust – foto: Cor Vos

Meeus sprint naar winst
Ook op de enige beklimming van de dag hield het peloton zich koest. Zo leek alles te wijzen op een massasprint in Egersund.  Op 56 kilometer werd Vang Aas ingerekend door het peloton waarmee er nog drie vluchters over waren. Op negen kilometer van de streep werd Stocek ingerekend, maar precies op dat moment maakte de Italiaan Walter Calzoni (Q36.5) de oversteek, waarmee de kopgroep een nieuwe impuls kreeg.

Met nog ruim twee kilometer te gaan werden ook de overgebleven koplopers ingerekend en kon het peloton zich gaan voorbereiden op de sprint. Uno-X zette Kristoff perfect af, maar het was Jordi Meeus die als eerste over de streep kwam voor Kristoff en Bittner. Van Aert werd knap vierde. Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) blijft leider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.