Kan Tom Pidcock ook wereldtop worden in het rondewerk? “Denk dat het wel realistisch is”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 17:14

Kan Tom Pidcock ook wereldtop worden in het rondewerk? “Denk dat het wel realistisch is”

Tom Pidcock heerst op de mountainbike, werd reeds wereldkampioen in het veld en won ook al enkele prestigieuze klassiekers, maar de 24-jarige sportieve duizendpoot wil meer. De Brit hoopt op termijn ook uit te groeien tot een topper in het rondewerk. Maar hoe realistisch is dit?

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock zal, als hij ooit een grote ronde wil winnen, moeten afrekenen met kleppers als Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. Is de veelzijdige renner van INEOS Grenadiers in staat om het niveau van deze mannen ooit aan te tikken? “Ik denk wel dat dit realistisch is”, zegt zijn coach Kurt Bogaerts in een interview met Het Nieuwsblad. “Het is echt maar dit jaar dat wij de nadruk zijn beginnen leggen op de langere beklimmingen.”

“En dan zie je dat hij daarin mooie stappen heeft gezet. Hij heeft dit jaar bijvoorbeeld langer aangedrongen in Tirreno-Adriatico, waar hij negende werd in het eindklassement. In de laatste bergrit werd hij vijfde en rijdt hij heel goeie waardes. Het is voor Tom een kwestie van leren bergop rijden, hoe die langere inspanningen aanpakken, de helling ‘pacen’. Dat zal hem helpen als hij ooit voor een grote ronde gaat. Maar dat is niet iets dat je op één dag opbouwt. Dat is een pad dat je aflegt doorheen je carrière.”

Te veelzijdig?
En daar komt nog eens bij dat Pidcock verschillende doelen najaagt, en dat ook nog eens in verschillende disciplines. “Dat is juist het mooie maar tegelijkertijd het ingewikkelde aan Tom, dat hij zo veelzijdig is”, schetst Bogaerts. “Vingegaard kiest een bepaalde weg, die heel succesvol is voor hem. Maar daarvoor zie ik die weg niet direct werken voor Tom. Ik sluit dat ook niet uit, maar dat is iets dat je dan voor jezelf moet uitmaken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.