Kan Wout van Aert bij zijn rentree direct winnen?

vrijdag 27 november 2020 om 18:30
Kan Wout van Aert bij zijn rentree direct winnen?
Ad

ADVERTORIAL – Wout van Aert heeft het laatste weekend van november uitgekozen voor zijn rentree in de cross. Vijf weken na zijn laatste wegkoers en een krappe driehonderd dagen na zijn overwinning in de Krawatencross van Lille, zal hij opnieuw de strijd aangaan met de internationale veldrit-top. Maar kan hij ook winnen? In deze special blikken we vooruit op de winstkansen van de drievoudig wereldkampioen in het veld.

Direct winnen bij je eerste optreden in het veld? Het is weinig renners gegeven. Van Aert zelf tempert alvast de verwachtingen. “Op dit moment ben ik zeker nog niet in topvorm. Het eerste blok met de crossen in Kortrijk, Tabor en Boom hoop ik vooral aan te grijpen om beter te worden”, liet hij eerder deze week optekenen. “Ik heb lang genoeg gecrost om te weten dat het niveau heel hoog ligt. Vergeet niet dat ik zaterdag tegen de wereldtop rij.”

Winst voor Wout van Aert in Kortrijk? Zet in en win 3,5 keer jouw inzet

Toch is Van Aert tijdens de tweede manche van de X2O Badkamers Trofee een renner om rekening mee te houden. Hij weet immers wat het is om direct bij zijn eerste optreden in het veld met de bloemen te gaan lopen. In 2015 was hij tijdens de wereldbekercross van Las Vegas direct de sterkste. Ook in 2016 (Geraardsbergen) opende hij zijn seizoen met winst. In de twee daaropvolgende seizoenen moest hij in de Nederlanders Mathieu van der Poel (Eeklo 2017) en Lars van der Haar (Geraardsbergen 2018) voor zich dulden, maar eindigde hij twee keer als tweede. Vier keer podium, waarvan twee keer winst. Dat is geen slechte score.

Vorig jaar keerde hij pas diep in december terug in het veld, na de zware knieblessure die hij opliep in de Tour de France. Twee dagen na kerst reed hij in Loenhout naar een vijfde plaats toe, in een veldrit die gewonnen werd door Mathieu van der Poel. Zijn aartsrivaal is er dit weekend (nog) niet bij.

Haalt Wout van Aert in Kortrijk het podium? Zet in en win 1,3 keer jouw inzet

In het a-typische wielerjaar 2020 loopt immers alles anders. Op het moment dat Van Aert op 18 oktober in de Ronde van Vlaanderen zijn meerdere moest erkennen in Van der Poel, hadden concurrenten Eli Iserbyt en Toon Aerts al hun eerste overwinningen op zak. Iserbyt en Aerts zijn zaterdag in theorie zijn voornaamste concurrenten. Volgens Bingoal.be is Iserbyt de voornaamste kanshebber, met kort daarna Aerts. Wout van Aert volgt op een derde plek, voor Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Bij Bingoal denken ze er vrij zeker van te zijn dat Van Aert in ieder geval op het podium staat. Bij correct voorspelde een podiumplek van de crosser van Jumbo-Visma ontvang je immers slechts 1,3 keer jouw inzet terug.

Mocht het niet in Kortrijk lukken, dan wacht op zondag in het Tabor een nieuwe kans. De Tsjechische cross is Van Aert echter niet heel goed gezind. Twee jaar geleden werd hij er (mede vanwege een leegloper) slechts zevende.

Bekijk hier alle quoteringen voor het veldrijden

Dit artikel delen: