Kenneth Van Rooy valt zonder erg in slotrit Antalya, Omloop niet in gevaar
foto: WielerFlits
zondag 23 februari 2020 om 16:33

Kenneth Van Rooy valt zonder erg in slotrit Antalya, Omloop niet in gevaar

Kenneth Van Rooy is de slotrit van de Tour of Antalya niet ongeschonden uitgekomen. De kopman van Sport Vlaanderen-Baloise hoopte in de eindsprint in de top-3 te eindigen om zo de eindzege te pakken, maar hij kwam hard ten val. De schade valt echter mee, waardoor zijn deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad niet in gevaar komt.

Van Rooy begon met een achterstand van slechts twee seconden op Max Stedman (Canyon dhb) in het klassement aan de slotrit naar Antalya. Hij had door de tussensprint en de eindsprint goede kansen om die tijd goed te maken door middel van bonificaties. Bij de tussensprint had hij al één seconde goedgemaakt.

Botsing met Guardini
Richting de eindsprint zat Van Rooy, die al twee keer derde werd in sprints, in een goede positie. Hij probeerde in de laatste tweehonderd meter op te schuiven, maar precies op dat moment dook Andrea Guardini (Giotti Victoria) in een ander gat waar Van Rooy ook in wilde. Wat volgde was een val. Met meerdere schaafwonden aan zijn rechterzijde, vooral op zijn schouder, kwam hij nog over de streep.

Uiteindelijk mocht Van Rooy nog wel twee keer het eindpodium betreden, als winnaar van het puntenklassement en als nummer twee van het eindklassement. Volgende week staat voor de Sport Vlaanderen-Baloise-coureur de Omloop op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.