Kevin Deltombe moet opnieuw onder het mes
foto: Marcel Koch (archief)
dinsdag 25 juni 2019 om 12:10

Kevin Deltombe moet opnieuw onder het mes

Slecht niets voor Kevin Deltombe: de Bruggeling moet opnieuw geholpen worden aan zijn sleutelbeen. Het plaatje op de breuk die hij dit voorjaar opliep is gebroken en een nieuwe operatie is noodzakelijk, meldt zijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise in een communiqué.

Aan het begin van het voorjaar brak Deltombe zijn sleutelbeen in de Ronde van Murcia, waardoor hij deelname aan de Vlaamse voorjaarsklassieker kon vergeten. De Belg betwistte het heuveldrieluik wel en de laatste weken liet hij enkele degelijke uitslagen noteren. Ondanks een elfde plaats in de Boucles de la Mayenne en de dertiende plek in GP Kanton Aargau, voelde de 25-jarige Belg echter dat er iets niet goed was.

Nader onderzoek in het ziekenhuis wees dit ook uit: het plaatje op de breuk die hij dit voorjaar opliep in Murcia is gebroken. Deltombe stond op papier voor de Elfstedenronde, Halle-Ingooigem en het BK in Gent, maar vanwege extra complicaties worden die wedstrijden uit zijn programma geschrapt. Een operatie stond reeds gepland voor 8 juli, maar deze wordt nu naar voren geschoven, meldt Sport Vlaanderen-Baloise voorts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.