Kevin Inkelaar eerste stagiair ooit voor Roompot-Nederlandse Loterij
foto: Giro Valle d'Aosta 2018
dinsdag 7 augustus 2018 om 16:25

Kevin Inkelaar eerste stagiair ooit voor Roompot-Nederlandse Loterij

Kevin Inkelaar krijgt dit najaar de kans om zich te laten zien bij Roompot-Nederlandse Loterij. Dat bevestigt de ProContinental-ploeg aan WielerFlits. De 21-jarige Zuid-Hollander is een talentvolle klimmer. Vorige maand won hij een bergetappe in de loodzware Giro Ciclistico Valle d’Aosta-Mont Blanc U23, waar hij pas op de slotdag zijn leiderstrui moest afstaan aan winnaar Vadim Pronskiy uit Kazachstan.

De derdejaarsbelofte kwam in zijn eerste twee U23-seizoenen uit voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Afgelopen winter stapte hij over naar Polartec-Kometa, de nieuwe opleidingsformatie van Alberto Contador en Ivan Basso. Bij Roompot-Nederlandse Loterij willen ze aankijken of Inkelaar er al klaar voor is om in 2019 de overstap naar de profs te maken. De jongeling maakt in september waarschijnlijk voor het eerst zijn opwachting in het oranje.

Hoe zijn programma er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Onze landgenoot werkt ook met zijn eigen ploeg een aantal koersen af en daarnaast rijdt hij namens de nationale selectie waarschijnlijk ook de Tour de l’Avenir, later deze maand. Roompot-Nederlandse Loterij wil Inkelaar graag meenemen naar de Ronde van Slowakije (12-16 september) en een aantal Belgische eendagskoersen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 16:31
Ronde van Slowakije, okee. Maar die Belgische eendagskoersen, tja.
7 augustus 2018 16:31
Ik had hem eerder op PCS al bij Roompot zien staan. Ik betwijfel of hij daar veel koersen kan rijden die hem passen, maar het zal wel een mooie kans zijn om een contract af te dwingen.
7 augustus 2018 16:31
Jaartje Roompot om in de picture te rijden is niet verkeerd. Wel zorgen dat je binnen 2 jaar daar weer weg bent want bij Roompot is nog geen renner beter geworden.
7 augustus 2018 16:37
@ Dyllanw- Roompot is het nieuwe Cannondale/EF/Drapac? :)
7 augustus 2018 17:06
Gaat een hoop veranderen bij Roompot volgend jaar. Door de overname van het bedrijf Roompot moet de boel internationaler worden, het puur Nederlandse verhaal gaat overboord en dus ook een aantal renners.

Werd trouwens ook wel eens tijd dat ze daar beginnen met stagiairs, sinds 2015 nog nooit gedaan...
7 augustus 2018 17:20
@storm biker

Ze wilden destijds Bouwman een stage en vast contract aanbieden, maar TLJ was hen voor... daar waren ze destijds nog erg verbolgen over....

Verder on topic.

Leuk voor Inkelaar en wel verdiend ook gezien zijn prestatie in die niet malse wedstrijd daar in Italie.
Wellicht dat hij er tijdelijk op zijn plaats is als hij een vergelijkbaar programma kan rijden als Tolhoek destijds....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.