Kevin Inkelaar voert Nederlandse selectie aan in Tour de l’Avenir
foto: Giro Valle d'Aosta 2018
zondag 12 augustus 2018 om 19:33

Kevin Inkelaar voert Nederlandse selectie aan in Tour de l’Avenir

Kevin Inkelaar is in de 55e editie van de Tour de l’Avenir één van de speerpunten van de Nederlandse ploeg. Dat blijkt uit de selectie, die vandaag werd bekendgemaakt op DirectVelo. De 21-jarige renner van het Spaanse Polartec-Kometa – en stagiair bij Roompot-Nederlandse Loterij – eindigde vorige maand op de tweede plaats in de Italiaanse rittenkoers Giro Valle d’Aosta, waarin hij tevens een etappe won.

Inkelaar zal worden bijgestaan door Thymen Arensman (derde in Parijs-Roubaix voor beloften), Jarno Mobach (vijfde in de Franse Tour de Bretagne en achtste in de Triptyque des Monts et Chateaux) en Ide Schelling (vierde in Luik-Bastenaken-Luik). Laatstgenoemde liet onlangs weten zijn wegprogramma te willen combineren met enkele wedstrijden op de fixie.

Sven Burger (derde in de Carpathian Couriers Race) en Jens van den Dool (tweede in de Carpathian Couriers Race) maken de Nederlandse selectie compleet.

Nederlandse selectie voor de flag-fr Tour de l’Avenir
flag-nl Thymen Arensman (SEG Racing Academy)
flag-nl Sven Burger (Tirol)
flag-nl Kevin Inkelaar (Polartec-Kometa)
flag-nl Jarno Mobach (Sunweb Development)
flag-nl Ide Schelling (SEG Racing Academy)
flag-nl Jens van den Dool (Delta Cycling Rotterdam)

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2018 19:38
Mis Harthijs in dit rijtje.. Vandaag revanche gepakt door Hel van Voerendaal te winnen?
12 augustus 2018 19:48
Zal niet meevallen om Sosa van de titel af te houden.
12 augustus 2018 19:56
Valt wat voor te zegen dat ze Hartthijs de Vries niet meenemen. Hij is laatste jaars belofte, heeft dit jaar slechts één UCI koers gereden, heeft zelf z'n contract bij Roompot ingeleverd en hoeft van zichzelf niet zo nodig alsnog prof te worden.
Dan is het te verdedigen dat de bondscoach nu kiest voor jongere renners die daar wel voor willen gaan en hun potentie dit jaar hebben laten zien tijdens UCI wedstrijden.
12 augustus 2018 20:03
"enkele wedstrijden op de fixie."

Wat betekent dat?
12 augustus 2018 20:10
https://www.thefixedgearshop.com/wat-is-een-fixie-bike
12 augustus 2018 20:26
Dan wil je blijkbaar liever iets winnen dan alles op alles te zetten om prof te worden. Die fixie races zijn in Europa net zo kneuterig als dat Strandracen
12 augustus 2018 23:08
Waarom is uci zo belangrijk? Is de bondscoach niet in staat om het niveau van de top competitie te duiden?
En als hij nu toch beter is dan anderen dan maakt het toch weinig uit wat hij in de toekomst wil? Of gaat de hele wedstrijd vooral om de reclame bij scouts van grote ploegen en niet om het resultaat en de beste tegen elkaar?
12 augustus 2018 23:25
@Mwielerfan
Het gaat erom dat jonge Nederlandse talenten did nog geen prof zijn maar dat wel willen worden op een relatief hoog niveau kunnen rijden als onderdeel van hun ontwikkeling.
13 augustus 2018 00:07
Topcompetitie is leuk, maar daar komen de klimmers niet bovendrijven. Goed dat er verder wordt gekeken.
13 augustus 2018 00:50
storm-biker >>> Beetje aparte conclusies trek je. Volgens mij heeft De Vries z'n contract ingeleverd bij Roompot omdat hij hartproblemen kreeg. Dat heeft weinig met niet-willen te maken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.