Thymen Arensman spreekt over ‘heel zware dag’ in Giro: “Iedereen heeft enorm afgezien”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 19:43

Thymen Arensman spreekt over ‘heel zware dag’ in Giro: “Iedereen heeft enorm afgezien”

Thymen Arensman beleefde vrijdag geen gemakkelijke dag in de Giro d’Italia. De Nederlandse klimmer van INEOS Grenadiers vertelde voor de camera van Eurosport dat iedereen hard heeft afgezien. “Het was ook even schrikken toen G viel”, aldus Arensman.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was zeker geen makkelijke dag vandaag”, opende Arensman. “Het ging echt vollebak door die kopgroep (het duurde zeer lang voordat er een groep wegreed, red.). Ik denk dat iedereen enorm heeft afgezien in het peloton. Op het einde trok Movistar ook nog eens vol op de laatste klim. Het was dus een heel zware dag, maar zonder verschillen bij de klassementsrenners.”

Op de slotklim zag Arensman zijn kopman Geraint Thomas even tegen de grond gaan. “Dat was even schrikken. Volgens mij keek hij achterom, een beetje zijn eigen schuld dus. Gelukkig riep daarna iedereen meteen dat we zouden wachten op hem. Respect daarvoor, dat is mooi.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.