Geraint Thomas komt na ‘stomme fout’ met de schrik vrij: “Morgen wordt een grote dag”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 18:14

Geraint Thomas komt na ‘stomme fout’ met de schrik vrij: “Morgen wordt een grote dag”

In de ploegleiderswagen van INEOS Grenadiers zullen ze even een bang momentje hebben gehad tijdens de negentiende etappe van de Giro d’Italia. Kopman Geraint Thomas kwam namelijk ten val in de slotkilometers. Zijn concurrenten besloten echter op de Brit te wachten, waardoor hij geen tijdsverlies opliep. “Het was gewoon een stomme, oude fout”, zei Thomas na afloop tegen Cycling Pro Net over zijn val.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij vond plaats op een kleine zes kilometer van de streep, net na de laatste beklimming van de dag. Thomas zat in het peloton dat was uitgedund tot zo’n vijftien renners. “Ik keek even over mijn schouder en voor me veranderden ze van richting. Ik tikte een wiel aan, maar gelukkig kreeg ik gelijk een reservefiets. Dankzij de slipstream van de auto van BORA-hansgrohe kon ik weer terugkeren bij de groep.”

De lichamelijke schade valt mee, aldus Thomas. “Enkele oude wonden van eerdere valpartijen zijn weer wat opengegaan. Als je achttien jaar prof bent, heb je daar een paar van. Maar het is allemaal goed. Het was gewoon een stomme fout. Of ik paniek had? Ik riep gewoon in de radio dat ik een nieuwe fiets nodig had. Ik dacht dat de auto er mijlenver achter zat, maar het was maar een paar seconden.”

Uiteindelijk kwam Thomas over de streep met zijn directe concurrenten, na een rit waarin de favorieten zich koest hielden. “De rit verliep zoals we verwacht hadden. We hoopten dat het weer goed zou blijven, maar dat gebeurde natuurlijk niet. Morgen wordt een grote dag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.