Tour 2023: Klungelige fan brengt kwade Calmejane ten val met waslijn vol wielershirts
foto: Cor Vos
zondag 9 juli 2023 om 17:41

Tour 2023: Klungelige fan brengt kwade Calmejane ten val met waslijn vol wielershirts

Het zit Lilian Calmejane niet bepaald mee deze Tour de France. Nadat de Fransman in de tweede etappe lekreed omdat iemand punaises op het parcours had gestrooid, werd hij zondag ten val gebracht door een onhandige actie van een fan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De toeschouwer had een waslijn met wielershirtjes gespannen tussen een camper en de stok waarmee hij zwaaide. Precies op het moment dat Calmejane langsreed, brak de lijn. De shirts en het draad kwamen tussen de wielen van de renner van Intermarché-Circus-Wanty, die daardoor onderuit ging. Een kwade Calmejane stak cynisch een duim op richting de dader en smeet een van de shirtjes in diens richting. Hij kon zijn weg wel vervolgen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.