Tourrenners boos over punaises op parcours: “Je kunt echt gewond raken, idioten!”
Calmejane (r) in de kopgroep tijdens de eerste rit -foto: Cor Vos
maandag 3 juli 2023 om 08:25

Tourrenners boos over punaises op parcours: “Je kunt echt gewond raken, idioten!”

Het staat na het openingsweekend van de Ronde van Frankrijk buiten kijf dat de Basken een wielergek volk zijn. Toch werden de Tourrenners niet door iedereen met open armen ontvangen: in de finale van de tweede etappe waren er punaises op het parcours gestrooid. Onder meer Lilian Calmejane deed na afloop zijn beklag op sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Bedankt voor deze door mensen verrichte onzin”, schreef de Fransman van Intermarché-Circus-Wanty bij een video waarop zijn voorband te zien is met daarin meerdere punaises. “Ik denk dat ik niet het enige slachtoffer was van een lekke band in de finale… Weet dat je kan vallen en echt gewond kan raken door deze onzin, idioten!”

Ook Jonas Rickaert van Alpecin-Deceuninck liet via sociale media weten het slachtoffer te zijn geworden van punaises op het parcours. “Alsjeblieft, doe dit niet…”, schrijft de 29-jarige renner bij een foto van een lekke band.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.