Knie blijft Matti Breschel parten spelen
vrijdag 18 februari 2011 om 19:56

Knie blijft Matti Breschel parten spelen

Het ziet er niet goed uit voor Matti Breschel met het oog op het voorjaar. De Deense aanwinst van Rabobank ondervindt opnieuw last aan de knie waaraan hij eind vorig jaar is geopereerd. Al vroeg in de derde etappe van de Ronde van de Algarve kneep hij de remmen dicht.

“Gisteren had hij al wat lichte klachten, maar vandaag was zijn knie gewoon pijnlijk. Hij is nog opgestapt, maar al na zes kilometer ging het zo slecht dat hij weer in de ploegbus is gestapt”, zegt ploegleider Adri van Houwelingen op RaboSport.

“We hadden vooraf gehoopt dat hij hier pijnvrij aan zijn conditie kon werken, maar zijn herstel wordt nu op zijn minst even stilgelegd. Hoe erg het is, kan ik nu nog niet zeggen. De pijn zit wel in dezelfde knie, maar het is volgens Breschel niet dezelfde pijn”, klinkt het.

“Nu moeten we eerst inventariseren wat er aan de hand is, voordat er gezegd kan worden hoe lang het herstel zal duren. De voorbereiding op het voorjaar loopt voor Breschel in elk geval anders dan we aan het begin van de ronde verwachtten”, luidt het harde verdict.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.