Koersdirectie Dwars door Vlaanderen: “Veiligheid gaat altijd boven de koers”
woensdag 3 april 2019 om 17:57

Koersdirectie Dwars door Vlaanderen: “Veiligheid gaat altijd boven de koers”

Dwars door Vlaanderen voor mannen lag vanmiddag korte tijd stil door de inzet van een ambulance in de vrouwenkoers. Omdat de mannenkoers daar even later zou passeren, besloot de wedstrijdleiding de koers tijdelijk te neutraliseren. “De veiligheid heeft altijd prioriteit.”

“Zo’n tweehonderd meter na de start van de vrouwenkoers hadden we een nogal grote valpartij, waarop de organisatie besloot de wedstrijd te herstarten. Dat zorgde al voor wat vertraging”, verklaarde koersdirecteur Scott Sunderland aan WielerFlits. “Alle betrokken rensters kwamen daarbij gelukkig goed was. In aanloop naar de Kluisberg waren er echter opnieuw twee valpartijen kort na elkaar. Allebei de crashes hadden assistentie nodig van de ambulance.”

Bij de tweede val moest de betrokken renster bovendien worden weggevoerd naar het ziekenhuis. Sunderland: “Als iemand gewond raakt bij een val of er inzet nodig is van een ambulance, gaat dat altijd boven de koers. Dat betekende dat we de mannenkoers moesten afstoppen en stil leggen, zodat we de route konden vrijmaken voor de hulpdiensten die moesten worden afgeleid naar het ziekenhuis. Het zag er chaotisch uit, maar het was uiteindelijk snel opgelost.”

Volgens de wedstrijdleider had de situatie geen effect op de uitkomst van de vrouwen- en mannenkoers. “We hebben twee geweldige finishes en twee verdiende winnaars gezien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.