Kruijswijk strandt op vierde plek: “Gereden voor wat ik waard was”
foto: Sirotti
zaterdag 15 september 2018 om 18:59

Kruijswijk strandt op vierde plek: “Gereden voor wat ik waard was”

Steven Kruijswijk zakte in de voorlaatste etappe van de Vuelta een plaatsje in het klassement naar de vierde plek. Daardoor tuimelde de Nederlander van het podium af. Na afloop van de twintigste etappe vertelde Kruijswijk het volgende tegen de NOS: “Ik heb gereden voor wat ik waard was en dan blijken er toch drie mensen sterker te zijn. Dan zit er ook niet meer in.”

“Gisteren zit je iets voor ze en vandaag zitten zij er iets voor. Dat is het verhaal van de Vuelta, denk ik. Dan is het jammer dat ik er naast grijp. Vijfde in de Tour, vierde in de Vuelta? Leuk voor de statistieken. Ik had ze graag ingeruild voor een podiumplek”, eindigt Kruijswijk teleurgesteld.

RIDE Magazine
47 Reacties
Sorteer op:
16 september 2018 08:42
2x top 5 in 1 jaar is gewoon heel knap. Alleen jammer dat er geen podium plaats of ritwinst bij zat. Maar wel heel veel strijd en daar kun je alleen maar waardering voor hebben. Er zijn een aantal renners gewoon beter dan hij, maar dat zijn mannen die voor de tour zullen gaan. Zijn kansen liggen in de Giro en Vuelta. Dat hij een grote ronde kan domineren heeft hij een aantal jaren geleden in de Giro laten zien. Het parcours van de Giro ligt hem ook beter. Onder de juiste omstandigheden (parcours, tegenstanders, ploeg, voorbereiding) kan hij toch echt winnen ben ik van mening. Alleen die omstandigheden heb je natuurlijk niet helemaal in de hand. Een dubbel als Tour en Vuelta wel en dat zou ik dus niet meer doen.
16 september 2018 10:20
Wat heb ik een respect voor Steven Kruijswijk echt een topper! 5e in de Tour en 4e in de Vuelta in hetzelfde jaar dat is echt geweldig. En ook de manier waarop. Gewoon aanvallen in beide rondes. Daarnaast vind ik het helemaal geweldig die 4e plek aangezien dit echt niet zijn ronde is, die steile rotklimmetjes elke keer.

Volgende jaar met een goede ondersteuning naar de Giro (en hopelijk de Vuelta want dat is de beste combinatie idd) en dan weer knallen!
16 september 2018 11:14
Beste wielervrienden, want weten we het allemaal en daar is niets mis mee. Maar laten we realistisch blijven, en niet denken dat een Nederlandse coureur zo maar een van de drie grote rondes gaat winnen. De Hollands Glorie doet het heel goed na jaren van wat mindere. De lage landen hebben klimgeiten en sprinters laten we ons daar aan vast houden, dan komt die overwinning zeker en vast.
17 september 2018 19:35
Steven heeft inmiddels een hoge gun factor door zijn manier van rijden en (sorry Tom) blijft rustig en beheerst onder alle omstandigheden! Ook de "sneeuwmuur" heeft, ondanks de negativiteit daarvan, een positief effect op zijn imago gehad.Hoe aanvallender andere ploegen (de underdogs) rijden en zich derhalve niet neerleggen bij de manier van rijden van SKY des te groter de antipathie tegen deze geprogrammeerde ploeg wordt. Resultaten zeggen niet alles over het "brandimago" en kunnen soms contraproductief zijn. Wedden dat het imago van Jumbo een boost heeft gekregen door het "merk" Kruijswijk. Ik ben een echte fan van hem. Al jaren overigens maar had, eerlijk is eerlijk, niet gedacht dat hij dit niveau zou bereiken! Geen supertalent maar een keiharde werker en een prettige vent.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.