Lance Armstrong: “In 2015 is het niet nodig om doping te gebruiken”
maandag 26 januari 2015 om 20:41

Lance Armstrong: “In 2015 is het niet nodig om doping te gebruiken”

Lance Armstrong

foto: Sirotti

Lance Armstrong heeft in een interview met de BBC aangegeven dat zijn keuze om doping te gebruiken onlosmakelijk verbonden was met de tijd waarin hij actief was. Volgens de Amerikaan is vandaag de dag de noodzaak om verboden middelen te gebruiken niet aanwezig. De Amerikaan gaat bij de Britse staatsomroep twee jaar na dato uitgebreid in op de nasleep van zijn veelbesproken bekentenis.

Armstrong geeft aan dat hij onder dezelfde omstandigheden opnieuw dezelfde keuze zou maken. “Wanneer ik in 2015 zou rijden, zou ik het niet opnieuw doen. Ik denk dat het niet meer nodig is. Maar wanneer je me terugbrengt naar 1995, wanneer het alom vertegenwoordigd was, dan zou ik het waarschijnlijk opnieuw doen,” stelt hij.

Hij benadrukt dat de tijdsgeest van grote invloed was op zijn keuze om verboden middelen te gebruiken. “Wanneer ik – net zoals mijn ploeg en het hele peloton – die beslissing nam, was het een slechte beslissing in een imperfecte tijd,” kijkt hij terug. “Maar het gebeurde. En ik weet wat er daarna met de sport gebeurd is. Ik heb het wielrennen zien groeien,” aldus de Texaan.

De Amerikaan heeft geen spijt van zijn keuze, maar wel van de manier waarop hij zich gedroeg. “Ik zou de man willen veranderen die zich zo gedragen heeft. Misschien niet zijn beslissing, maar wel de manier waarop hij handelde. De manier waarop ik mensen heb behandeld en niet kon stoppen met vechten. Tijdens training en wedstrijden was dat geweldig, maar tijdens een persconferentie of een interview was dat niet nodig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.