Laura Verdonschot ‘heel tevreden’ met prestatie op WK: “Had na het BK nog een rekening openstaan”
foto: Cor Vos
zaterdag 3 februari 2024 om 15:43

Laura Verdonschot ‘heel tevreden’ met prestatie op WK: “Had na het BK nog een rekening openstaan”

Laura Verdonschot verraste zaterdag met een vijfde plaats op het WK veldrijden in Tábor. Een droom die uitkomt? “Ik droomde hier zeker van, maar na de verkenning dacht ik dat ik die ambities moest bijstellen”, zei ze na afloop tegen Sporza.

“Ik had niet het idee dat dit rondje op mijn maat geschreven was, het was heel lastig”, aldus Verdonschot. “De eerste ronde ging het moeizaam, maar daarna kwam ik in mijn ritme. Ik had al met mijn entourage afgesproken dat ik hier mijn eigen tempo zou zoeken. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik toch nog terug richting Casasola en Alvarado kon rijden. Die vijfde plaats heb ik toch nog kunnen pakken.”

In de voorlaatste ronde kwam Verdonschot al een keer bij Casasolo, maar moest ze de Italiaanse weer laten gaan. “In de laatste ronde reed ik er weer naartoe en had ik iets van: ik moet erop en erover. Maar ze deed dan toch nog wat terug. Ik dacht zelfs even dat ik moest lossen, toen we in de wei omhoog reden. Maar ik had zoiets van: deze gaan ze me niet afpakken. Ik moet die vijfde plaats hebben. Ik koos in de afdaling de aanval en ze kwam er niet meer over.”

Voor Verdonschot is deze vijfde plaats ‘heel belangrijk’, vertelt ze. “Ik had na het BK nog een rekening openstaan. Dat wilde ik hier graag verzilveren. Ik wilde zo hoog mogelijk mikken. Dat is die kers op de taart, die ik op het BK (waar ze tweede werd achter Sanne Cant, red.) miste. Dit maakt heel veel goed. Dat BK speelde wel mee. Als ik erop terugkijk, is het nog altijd jammer dat ik daar verloren heb. Wat er juist is fout gelopen, weet ik niet. Maar ik word hier vijfde en trek de lijn van de voorbije weken door. Daar ben ik heel tevreden mee.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.