Lindeman tevreden: “Blij dat ik hier nu sta”
foto: Sirotti
zaterdag 14 maart 2015 om 20:41

Lindeman tevreden: “Blij dat ik hier nu sta”

Bert-Jan Lindeman zat voor de derde keer in vier jaar tijd mee in de finale van de Ronde van Drenthe. In 2012 won hij, vorig jaar werd hij derde. “Met mijn tweede plek van vandaag heb ik in ieder geval alle podiumplaatsen verzameld”, lacht de geboren Assenaar. Hij wilde tijdens de persconferentie na afloop dan ook niet spreken van een teleurstelling.

Lindeman was bij LottoNL-Jumbo de aangewezen kopman. De Nederlandse ploeg wilde de koers echter niet dragen, omdat het maar met zes renners was gestart. De meeste van de andere teams brachten acht renners aan het vertrek. Daarnaast was Lindeman ook niet in super goede doen. “Ik ben vooral erg blij dat ik weer eens mee kon doen in de finale van een wedstrijd en voor de winst mocht rijden. De vorm kan en moet beter. Daarom ben ik ook zeer blij met deze prestatie.”

De in Emmen woonachtig renner baalde ervan dat de VAM-berg niet – zoals de voorbije jaren – dichter tegen de aankomst lag. Desondanks had hij in de finale niet meer de power om weg te springen en besloot hij te gokken op een spurt. “Na tweehonderd kilometer koers is een sprint altijd anders. Het was erg koud en zwaar vandaag, dan weet je het nooit. Uiteindelijk was er iemand beter (Edward Theuns, red.), dat is jammer. Vandaag was ik nog niet goed genoeg. De blijdschap dat ik vandaag tweede ben geworden overheerst daarom over de teleurstelling dat ik niet gewonnen heb.”

Vizier op Ardennenklassiekers en mogelijk Giro
De LottoNL-Jumbo-coureur zal de komende weken veelvuldig actief zijn in verschillende soorten wedstrijden. Zoals het nu staat rijdt hij Nokere Koerse, Milaan-San Remo, de Driedaagse van de Panne-Koksijde, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van het Baskenland, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Daarna hopelijk ook de Giro d’Italia. Daar heb ik wel heel veel zin in”, vertelt Lindeman. “Ik werk nu met mijn trainer samen toe naar de Ardennenklassiekers, waar ik de vorm weer scherper hoop te zetten. Met Robert Gesink en Wilco Kelderman hebben we een paar hele goede mannen voor die wedstrijden, ik zal geen bepalende rol krijgen. Ik heb er ook nog nooit klinkende resultaten behaald, dus dat is ook niet logisch. Een vrije rol zou mooi zijn, dan kan ik bijvoorbeeld mee glippen in een kopgroep. Dan komt het aan op mijn duurvermogen en weet je het nooit. Ik heb ambitie genoeg”, sluit hij strijdvaardig af.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2015 20:47
Heeft de redactie deze titel opzettelijk gekozen zodat de Jumbo-bashers helemaal los kunnen gaan?;)
14 maart 2015 21:12
Lindeman was bij Vacansoleil al iemand die met zijn inhoud en aanvalslust toonde potentie te hebben voor lange en zware koersen. Vorig jaar bij Rabobank heeft hij daarnaast bergop een grote stap gezet gezet. Mocht hij dat bij elkaar kunnen brengen, dan zou hij in de komende jaren best een renner kunnen worden die mooie dingen kan laten zien in de Ardennen klassiekers.
14 maart 2015 21:32
De oud-Vacansmannen doen het goed vandaag ;)
14 maart 2015 22:12
@AZH
Precies, 'tevreden' en 'blij' in één titel bijeen... Dat moet een opzetje zijn!
14 maart 2015 22:56
De meest indrukwekkende prestaties vind k nog steeds zijn podium plaats bij het nk weg op een loodzwaar parcours en in super slecht weer.
14 maart 2015 23:49
Dan is BJ juist op zijn best, Linus ;)
15 maart 2015 10:02
Het is inderdaad een echte Rabo/Blanco/Belkin/LottoJumbo titel ;)
15 maart 2015 10:14
Een forum in de "Jumbo" kleur, is het nog niet goed....
Diverse ex Vacansmannen inderdaad goed bezig bij diverse ploegen, overal "een stap gemaakt" natuurlijk.....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.