‘Burgos-BH toont interesse in Lobato’
foto: Sirotti
woensdag 20 december 2017 om 10:30

‘Burgos-BH toont interesse in Lobato’

Juan José Lobato ontbond afgelopen week in onderling overleg met LottoNL-Jumbo zijn nog één jaar lopende contract. Reden daarvoor was het ongeoorloofde gebruik van slaapmedicatie tijdens het trainingskamp in Spanje vorige week. Volgens El Correo de Burgos heeft Burgos-BH zich onmiddellijk bij Lobato’s zaakwaarnemer gemeld.

Daarmee zou de sprinter razendsnel onderdak vinden. De nieuwe Spaanse ProContinental-formatie vindt Lobato een buitenkans en wil snel toehappen. Volgens de krant ziet de ploeg hem als een enorme kwaliteitsinjectie en kan hij bij het team ook het kopmanschap krijgen. Burgos-BH versterkte zich eerder al met talenten Silvio Herklotz, Matvey Mamykin en wielernomade Jordi Simón.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
20 december 2017 10:34
Heerlijk dit. LottoNL zal toch wel weer een bom duiten kwijt zijn voor helemaal niets en Burgos pakt een renner die in dat circuit een aantal prijzen zou moeten kunnen winnen (mits hij niet ligt te slapen natuurlijk). Ben benieuwd of LottoNL ook nog een renner op de kop weet te tikken. Ze verliezen hier echt alleen maar mee, ook al maken ze in mijn optiek de juiste keuze.
20 december 2017 10:49
@tpinotfan
TLJ had geen andere keuze mbt Lobato, dan moet je ook het verlies nemen. Ik betwijfel wel of Lobato een bom duiten krijgt. Ik neem aan dat TLJ zich voor dit soort situaties heeft ingedekt
20 december 2017 10:57
Een goeie manier om je contract te verbreken dus. Gewoon compleet misdragen.
20 december 2017 11:00
Goed dat TLJ zich van dit virus verlost heeft. Vond het altijd al een vreemde eend in de bijt daar.
20 december 2017 11:03
@mooiman, als TLJ zich echt goed had ingedekt dan was er geen spraken geweest van het contract afkopen. Ik kan mij voorstellen dat er in geval van doping dat het goed "ingedekt" is en de renner op staande voet ontslagen zou zijn. Maar in dit geval is het anders en zal er (denk ik) toch een aardig deel van zijn jaarsalaris betaald zijn.

@Tpinotfan, ik verwacht geen aankoop van TLJ omdat ik niet verwacht dat ze nu zogezegd geld "overhouden". Vermoedelijk nemen ze hun verlies en moeten ze het met een renner minder doen. Mocht er wel iemand bijkomen dan hoop ik op Gerts.

Maar mazzel voor Lobato!
20 december 2017 11:16
Ik neem aan dat er wel gewoon gekeken wordt naar de omstandigheden.

Wat ik hiermee bedoel:
Normaliter is zo'n afkoopsom bedoeld als het verzekeren dat de contractnemer nog een X periode inkomen heeft voor het geval hij geen ander werk vind.
Ik neem zomaar aan dat er ook bij Lobato (zoals gebruikelijk is) een clausule zal zijn opgenomen met betrekking tot de hoogte van de afkoopsom in relatie tot de contractduur en de periode dat de renner normaliter zonder werk zit... als de renner nu in zulke korte tijd zich alweer van een inkomen voorziet dan zou de afkoopsom zomaar veel lager uit kunnen vallen aangezien met dan nog slechts uitgaat van het gemiste inkomen.
Hier mag je wel vanuit gaan aangezien ik denk dat Lobato bij LottoNL meer verdiende dan dat bij Burgos zal zijn... dat verschil in salaris + een klein onkosten plaatje zal vermoed ik de uiteindelijke afkoopsom zijn
20 december 2017 11:18
@mooiman Ik ben het helemaal eens met de beslissing van TLJ. Het is alleen wel erg duidelijk toch dat ze hier alleen maar van verliezen? Die Lobato kan aan het eind van de rit hier gewoon financieel op vooruitgaan wellicht, maar daar doe je verder ook niks aan.

@marakus, ik verwacht inderdaad hetzelfde, wat gewoon heel jammer is. Gerts zou ik ook halen, of verlengen met Keizer, snap nog steeds niet echt dat die jongen weg moet, lijkt me ook dat dat financieel mogelijk zou moeten zijn aangezien ik me niet kan voorstellen dat ze het volle jaarbedrag van Lobato hebben moeten afkopen na zo'n fout van zijn kant.
20 december 2017 11:39
Ach, Spanjaarden kijken niet op een pilletje meer of minder.
20 december 2017 11:58
Misschien Tolhoek ook maar erbij nemen ?
20 december 2017 12:20
Iedereen vult nu voor zichzelf dus in dat er een afkoopsom is betaald. Ik heb dat nergens gezien, in ieder geval heeft de ploeg daar geen uitspraak over gedaan.
20 december 2017 13:44
Ach ja, de een zn dood de ander zn brood. Hopelijk gaat tlj nog voor een jong talent. Het seizoen moet nog beginnen dus shoppen maar zou ik zeggen
20 december 2017 14:18
Waarom zou men Lobato een afkoopsom verschuldigd zijn?
Hij heeft toch gezondigd aan de interne regels? Lijkt mij wettige reden voor ontslag.
20 december 2017 14:25
Het zou me niet verbazen als dit al beklonken is. Misschien is Lotto-Jumbo hier zelfs wel deel van deze transfer. Ze zijn er voor mijn gevoel namelijk onderling wel snel uitgekomen, dus kennelijk heeft Lobato er geen halszaak van gemaakt. Burgos wilde hem wellicht wel overnemen, en wordt misschien een beetje gecompenseerd qua salaris door TLJ.
20 december 2017 14:47
Wanneer er spraken is van “onderhandeling over het ontbinden van het contract” en daaropvolgend “het contract voor beider belang ontbonden is” dan is de aanname(!) dat het contract (deels) is afgekocht niet zo gek. Bij een ontslag valt er niks te onderhandelen en is het ook niet voor ieders belang.
20 december 2017 15:15
Als tlj een clausule in de contracten heeft dat men medicatie ed via de ploeg moet spelen dan is er gewoon een gegronde reden voor ontslag. Wat voor Lobato betekent dat het, met tussenkomst van rechters en advocaten, op zijn vroegst halverwege het seizoen beklonken is. Een half jaar waarin hij uiteraard geen race rijdt. Een andere reeele optie, gezien het verleden van tlj was dat zij hem lange tijd of tot einde contract op non actief houden. Met andere woorden ook het seizoen naar de knoppen. Sportief gezien is het voor hem dus van groot belang dat er een snelle gezamelijke ontbinding kwam.
20 december 2017 15:21
En wellicht wilde Lobato daarom wel geen schorsing en blijven. Beetje geld mee en direct koersen bij Burgos. Kan ook zomaar.
20 december 2017 18:44
@km
Als ze op hotel "gebruiken" kunnen ze dat thuis ook natuurlijk, gewoon mooi in elkaar gezet. Plugge's verklaring rammelde nogal.
8 januari 2018 11:29
Lobato wilde gewoon zelf weg en heeft dat zo geforceerd en wordt er waarschijnlijk financieel niet slechter van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.