Lodewyck: “Ik wacht op het telefoontje van de cardioloog”
donderdag 7 augustus 2014 om 15:39

Lodewyck: “Ik wacht op het telefoontje van de cardioloog”

Gisteren maakte het BMC Racing Team bekend dat haar renner Klaas Lodewyck voor een onbepaalde tijd geen koersen meer zal rijden. Reden voor deze maatregel waren problemen met het hart van de 26-jarige Belg. “Ik denk voorlopig niet aan een negatief scenario”, vertelde hij deze morgen aan Sporza Radio.

Het slechte nieuws kwam ook bij Lodewyck als een enorme, doch akelige verrassing. “Na de Ronde van Wallonië voelde ik dat er iets aan de hand was en ik ben dan tests gaan doen in het ziekenhuis van Roeselare. Daar stak het probleem meteen de kop op en sindsdien ben ik elke dag in het ziekenhuis geweest.”

“Ik onderging onder meer een MR-scan, een CT-scan, een echografie van het hart en er werd bloed afgenomen”, somt Lodewyck op. “Nu is het wachten op een telefoontje van de cardioloog met de resultaten, maar fietsen is voorlopig niet aan de orde. Ze zeiden mij dat ik beter van de fiets kan blijven om risico’s en verdere schade te vermijden. Dat is een duidelijk signaal en ik hoop snel op meer informatie van de specialisten. Het nieuws kan niet rap genoeg tot bij mij komen.”

“Ik wil terugkeren op de fiets, wanneer maakt me niet uit”
De laatste maanden komen hartproblemen steeds vaker in het nieuws. Robert Gesink liet zich eraan opereren en lijk van zijn ritmestoornissen te zijn verholpen. Niels Albert en Olivier Kaisen hadden minder geluk en moesten de fiets definitief opbergen. Tweevoudig wereldkampioen veldrijden Albert zei tijdens het criterium van Heist afgelopen dinsdag zijn fans voor een laatste keer gedag.

Ook voor Lodewyck zijn de problemen nieuw: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt en we weten niet of de oorzaak in het verleden ligt of dat het een virus is dat in mijn lichaam is geslopen en me op mijn hart heeft gezet. Het blijft bang afwachten omdat we niet weten wat er aan de hand is en wat de mogelijke oplossing kan zijn. Ik had al een goed gesprek met het management van BMC en ik voel dat ze voor tweehonderd procent achter mij staan. Dat geeft mij wel zekerheid.”

Ondanks de desastreuze gevolgen, is de BMC-renner wel blij dat het probleem nu aan de orde komt. “Stel dat ik blijf fietsen en er gebeuren ergere dingen, dan is het misschien helemaal gedaan. Ik wil ooit terugkeren op de fiets, wanneer maakt niet uit. Als het maar verantwoord is. Ik denk voorlopig niet aan een negatief scenario.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.