Loes Sels houdt landgenote Ellen Van Loy van de zege in Ardooie
foto: PhotoPress.be
donderdag 18 oktober 2018 om 15:07

Loes Sels houdt landgenote Ellen Van Loy van de zege in Ardooie

De Kermiscross van Ardooie is een prooi geworden voor Loes Sels. De 33-jarige Belgische hield na een spannend gevecht Ellen van Loy en Katie Compton van de overwinning.

Geen wereldkampioene Sanne Cant en Marianne Vos aan de startlijn in Ardooie, maar de organisatie van de Kermiscross kon wel uitpakken met de aanwezigheid van Katie Compton. De Amerikaanse – die hier vorig jaar wist te winnen – reed vandaag haar eerste Europese veldrit. Compton moest vooral de Belgische tandem Ellen van Loy-Loes Sels in de gaten houden.

Dat bleek ook wel aan het begin van de cross, want het genoemde drietal wist al snel weg te rijden van de tegenstand. Compton, Sels en Van Loy bleven lange tijd samen, tot Sels in de slotronde op de pedalen ging staan. De ervaren Belgische wist een kloofje te slaan op haar twee concurrentes.

Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning, want de koploopster wist haar voorsprong in de slotronde vast te houden. Achter een uitgebreid zegevierende Sels wist Van Loy Compton voor te blijven in de strijd om plaats twee.

Goede seizoensstart Sels 
Het is voor Sels de eerste zege van het seizoen. De renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice is de laatste weken wel uitstekend op dreef. Zo eindigde ze het voorbije weekend nog als vierde in de Superprestigecross van Gieten. Daarnaast finishte ze in Meulebeke én Lokeren op het podium, en staat ze in de top-10 van de Wereldbeker.

foto: PhotopPress.be

Uitslag flag-be Kermiscross Ardooie 2018
1. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) in 44m49s
2. flag-be Ellen van Loy (Telenet Fidea Lions) op 7s
3. flag-us Katie Compton (KFC Racing p/b Trek Knight) op 9s
4. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 16s
5. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex) op 33s
6. flag-nl Geerte Hoeke (WV Breda) op 47s
7. flag-us Elle Anderson (Milwaukee-Alpha Motorhomes) op 1m08s
8. flag-be Joyce Vanderbeken (Bike Advice-Itaf) op 2m08s
9. flag-gb Anna Kay (Storey Racing) op 2m12s
10. flag-fr Pauline Delhaye (Quick MTB Racing) op 2m14s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.