Lombardije laatste koers voor Dan Martin in tenue UAE Emirates

vrijdag 11 oktober 2019 om 09:08
Lombardije laatste koers voor Dan Martin in tenue UAE Emirates

foto: Cor Vos

Nog eenmaal rijdt Dan Martin in het tenue van UAE Emirates. Zaterdag neemt de Ier afscheid van zijn ploeg in de Ronde van Lombardije, de wedstrijd die hij in 2014 op zijn palmares bij mocht schrijven. “Ik wil vertrekken op een hoogtepunt”, klinkt Martin gemotiveerd. 

Echter, het is nog even afwachten hoe het met de vorm gesteld is. Donderdag kwam Martin ten val in Gran Piemonte. Desondanks eindigde de Ier op de vijfde plaats. “Mijn pols doet wat pijn na een valpartij waarin ik in een bocht weggleed. Dat is niet ideaal twee dagen voor Lombardije, maar ik denk dat het wel oké is.”

“Lombardije gaat interessant voor me worden. Je weet nooit hoe goed je echt bent aan het einde van het seizoen”, vertelt hij aan CyclingNews. “De ene dag voel je je goed, de andere dag weer slecht. Vandaag werd ik slecht wakker, maar voelde ik me op de fiets weer goed. Laten we hopen dat dat zaterdag weer zo is. We hebben met onder meer Diego Ulissi een sterk team.”

De 33-jarige Ier verruilt UAE Emirates om de komende twee seizoenen voor Israel Cycling Academy te rijden. “Het waren twee goede jaren”, eindigt Martin. “Ik moet ze bedanken voor de goede ervaringen die we samen hebben. Natuurlijk gaat niet alles zoals jij dat wil, maar ik heb veel geleerd en ik denk dat het team dat ook heeft gedaan. We kunnen beiden verder gaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair