zondag 21 april 2024 om 18:53

Lotte Kopecky: “Met frissere benen kan ik hier misschien wel overleven”

Video Lotte Kopecky kwam niet in het stuk voor van Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioene bolde als 39ste over de streep nadat ze niet mee kon met de favorieten op de Côte de la Roche-aux-Faucons. “Deze uitslag toont aan dat het gewoon moeilijk is om een wedstrijd te winnen”, vertelde ze na afloop aan onder meer WielerFlits.

“Ik kwam net iets te kort op de Roche-aux-Faucons. Met frissere benen kon ik hier misschien wel overleven. Maar goed, het was een goede eerste deelname. Dit ligt binnen mijn mogelijkheden, maar wel met een andere aanloop dan”, analyseerde de renster van SD Worx-Protime. “Dit was een positieve ervaring voor mij.”

Onderweg leken Kopecky en de favorieten even zelfs helemaal niet mee te strijden voor de zege. “Iemand als Grace Brown geef je ook beter niet te veel voorsprong. Als ploeg was in het algemeen wel oké, denk ik. Deze uitslag toont aan dat het gewoon moeilijk is om een wedstrijd te winnen.”

Rust en batterijen opladen
Luik-Bastenaken-Luik is ook voor Kopecky haar laatste koers van een lang voorjaar. “Het was een positief voorjaar. Hier en daar heb ik een aantal dingen geleerd. In het algemeen mag ik wel tevreden zijn met mijn resultaten. Nu ga ik even rusten en mijn batterijen opladen. Ik wil terug kwalitatieve trainingen inlassen en me voorbereiden op de zomer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.