Lotto Soudal haalt Rasmus Byriel Iversen en Carl Fredrik Hagen
foto: Joker Icopal
donderdag 6 september 2018 om 11:30

Lotto Soudal haalt Rasmus Byriel Iversen en Carl Fredrik Hagen

Lotto Soudal heeft de komst van Rasmus Byriel Iversen en Carl Fredrik Hagen aangekondigd. Iversen is een 20-jarige Deen die overkomt van de beloftenploeg General Store Bottoli, terwijl de 26-jarige Hagen de transfer maakt van Joker Icopal. Hagen kon ook rekenen op interesse van Corendon-Circus.

De talentvolle Iversen wist dit seizoen zeven overwinningen te boeken in zijn leeftijdscategorie, waaronder de kleine Strade Bianche na een solo van zestig kilometer. Na het stoppen van Giant-Castelli in 2017 koos de Deen voor een Italiaans avontuur. “Afgelopen seizoen won ik zeven wedstrijden, waarvan twee tijdritten. Ik ben een goede tijdrijder, maar het is zeker niet mijn specialiteit. Als je hard kan rijden en veel kracht hebt, presteer je vaak ook goed in tijdritten. Toch liggen de klassieke wedstrijden me het best”, zegt hij.

Voormalig mountainbiker Hagen won eerder dit seizoen het eindklassement in de Tour du Jura en belandde net naast het eindpodium van de Tour of Norway. In de recente Arctic Race of Norway werd hij achtste. “Pas op 22-jarige leeftijd heb ik de overstap naar de weg gemaakt, maar ik boekte snel vooruitgang. Vier jaar geleden had ik nooit durven dromen om volgend seizoen voor een WorldTour-ploeg als Lotto Soudal te rijden”, vertelt Hagen. “Ik hou wel van de iets lastigere wedstrijden met pittige hellingen – zowel korte als langere. Etappekoersen met een zwaarder parcours zijn wedstrijden die me liggen als puncher.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
6 september 2018 11:32
Good all very good
6 september 2018 11:38
Vegard Breen 2.0 en 3.0
  6 september 2018 11:51
  Moest ik ook meteen aan denken. Ze zullen toch wel slimmer zijn dan dat!? Misschien hopen ze in het geval van hagen op een meevaller als roglic / Péraud. Ook later de overstap gemaakt maar nog wel rek op de progressie. Ik heb de indruk dat ze moeten improviseren gezien hun budget. Moest LTJ ook nog doen enkele jaren geleden en dat pakte toen ook goed uit!
6 september 2018 11:54
Hoop toch nog op wat meer want hier gaan we geen punten mee scoren volgens mij. Paul de Geyter ik had er meer van verwacht...
  6 september 2018 12:46
  Als het geld op is kan je niet veel doen natuurlijk ... Wellens & Benoot zullen ook duurder worden met het jaar dat ze er langer blijven rijden, en Ewan die zal niet minder gaan verdienen dan Greipel lijkt mij.
  6 september 2018 19:46
  Als Ewan hetzelfde krijgt als Greipel dan krijgt ie wel veel te veel denk ik.;)
  6 september 2018 23:40
  Greipel 10+ tour etappes en nog bijna zoveel in andere grote rondes. Ewan 2?
  7 september 2018 09:20
  Ewan zijnde moet je natuurlijk wel eerst de nodige kansen krijgen om in grote rondes te mogen sprinten. Op zijn 23e kon hij al een zege in de Vuelta en de Giro voorleggen. Greipel was bij zijn eerste zege in een grote ronde (Giro 2008) al 26... Ewan lijkt me een mooie wissel op de toekomst en een garantie op sprintsucces.
6 september 2018 14:45
Hagen is de beste CT coureur van Noorwegen en als de sponsor (blijkbaar) graag een Noor er bij wil, is dat een goede keuze. Die jonge Deen snap ik minder goed, die is nog wel erg jong en nu ook niet meteen een topU23 volgens mij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.