Lotto Soudal heeft selectie voor Scheldeprijs op papier
John Degenkolb - foto: Cor Vos
dinsdag 6 april 2021 om 12:33

Lotto Soudal heeft selectie voor Scheldeprijs op papier

Lotto Soudal rekent komende woensdag in de Scheldeprijs onder meer op John Degenkolb en Gerben Thijssen. Opvallend: het is voor de 32-jarige Degenkolb pas zijn allereerste deelname aan de sprinterkoers.

Degenkolb koos in het verleden steevast voor enkele dagen rust tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar die laatste wedstrijd is vanwege de coronapandemie verplaatst naar het eerste weekend van oktober. De snelle Duitser ziet nu wel een mogelijkheid om deel te nemen aan ‘het WK voor sprinters’.

Met de eerder genoemde Thijssen en Florian Vermeersch beschikt Lotto Soudal ook nog over twee snelle Belgen. De 22-jarige Vermeersch was een van de lichtpuntjes voor de ploeg in het voorjaar, al wist hij in de laatste klassiekers (Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen) de finish niet te bereiken.

De selectie bestaat verder nog uit helper Frederik Frison, hardrijder Brent Van Moer, sprintaantrekker Roger Kluge en Tosh Van der Sande. Die laatste is ook niet traag en werd vorige week nog knap vijfde in Dwars door Vlaanderen.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor Scheldeprijs (7 april)
flag-de John Degenkolb
flag-be Frederik Frison
flag-de Roger Kluge
flag-be Brent Van Moer
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Gerben Thijssen
flag-be Florian Vermeersch

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.