Lotto-Soudal ontevreden na Dwars door Vlaanderen: “In het defensief gedrongen”
Marc Sergeant - Foto: Sirotti (archief)
donderdag 23 maart 2017 om 09:02

Lotto-Soudal ontevreden na Dwars door Vlaanderen: “In het defensief gedrongen”

Voor Lotto Soudal bracht Dwars door Vlaanderen niet wat de Belgische formatie er vooraf van verwacht had. Met een zevende plek van Tiesj Benoot had het team weliswaar een renner bij de beste tien in de uitslag, maar de ploeg slaagde er niet in de overwinning van Jens Debusschere twaalf maanden geleden een vervolg te geven. Het werd afgetroefd door concurrent Quick-Step, dat beslag legde op de eerste twee plaatsen.

Teambaas Marc Sergeant is niet tevreden met de manier waarop zijn ploeg heeft gemanifesteerd. “Het attractieve koersen van Lotto Soudal hebben we niet gezien. Er werd gevraagd om de koers open te breken en niet in het defensief gedrongen te worden. Enkel Jelle Wallays, die aanviel op het moment dat van hem verwacht werd, en Jasper De Buyst waren goed. Jammer genoeg is Jasper door pech uit de koers verdwenen. Het waren Gilbert en Lampaert die ons hebben laten zien hoe het wel moet”, kijkt hij terug. “Na de aanval van Gilbert op de Berendries liepen we eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan en konden we de situatie niet meer keren. Ik hoop dat dit een les was en dat we ons vrijdag herpakken in de E3 Harelbeke.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2017 09:17
Benoot leek nochtans echt sterk op de Kwaremont, maar werd daarna weggeblazen door Stybar en Terpstra op de Paterberg.

Debusschere is een net-niet renner die vorig jaar een mooie uitslag pakte door onverwachts de sprint te winnen. Heeft ook nog eens problemen dit voorjaar toch? En Gallopin is een klasbak, maar als we eerlijk zijn ook eigenlijk een net-niet renner. Alleen wel eentje die op heel veel terreinen het net niet kan waarmaken. Een mindere versie van Kwiatkowski eigenlijk (of Geraint Thomas). Ik snap niet dat ie weer voor de Vlaamse koersen gaat dit jaar, in deze ploeg, en met zijn capaciteiten.
23 maart 2017 09:33
Ik heb Soudal geen kopwerk zien doen in het peloton, of heb ik het niet goed gezien? Volgens mij reden enkel FDJ, Trek, Bahrein en Cannondale op kop.
23 maart 2017 09:33
@LL
Mee eens. Gallopin zie ik veel liever in de heuvelkoersen rijden dan op de kasseien. Sowieso heeft de ploeg genoeg renners die goed over de kasseien kunnen, terwijl eigenlijk alleen Wellens me nu te binnen schiet als iemand die de heuvels goed aankan.
23 maart 2017 09:33
Die versnelling op de Kwaremont was van Gallopin, niet Benoot.
23 maart 2017 09:41
Gallopin kun je even goed als net-wel renner kwalificeren, heeft toch al een gruwelijk pak koersen gewonnen terwijl hij nergens totaal in uitblinkt. Hij moet het in dit type koersen hebben van 'de meute' voor zijn ipv angstvallig in het wiel zitten van de besten en hopen dat hij meekan.
23 maart 2017 09:46
Kwamen inderdaad, net als Cannondale, met hun bijna A-selectie en zijn helemaal weggereden.
23 maart 2017 10:20
Lotto -Soudal gisteren de grootste teleurstelling voor mij. Die hebben echt bewezen niet in de buurt te komen van Quick-Step, want bij die laatste ontbraken zelfs Boonen en Trentin nog.

Ook Cannondale & Trek - Segafredo stelden me teleur. Zeker van Trek had ik wel wat meer verwacht van het duo Felline & Theuns, en Pedersen laat voorlopig ook nog niet zien waarom hij de nieuwe kasseienkoning zou kunnen worden.
23 maart 2017 10:22
@LyndaLid,

Debusschere was vorig jaar wel echt sterk hoor. Mensen vergeten al snel zijn gruwelijke val in Gent-Wevelgem.

Maar het is inderdaad wel een beetje een pech renner.
23 maart 2017 13:02
Zoals ik tijdje geleden al schreef: telkens Lotto door gebrek aan strategie voor een voldongen feit geplaatst is, komt teambaas Sergeant ze publiekelijk de levieten lezen, maar of het zoden aan de dijk brengt...
Nogmaals: Lotto Soudal wint meestal dankzij offensief sterke eenlingen die zelf voor de aanval kiezen, genre Degendt of Wellens - of dankzij sprintkanon Greipel. Daarbuiten blijft het een verhaal van net-niet.
23 maart 2017 13:51
@LL
Het mooie is dat niet Benoot was maar Gallopin op de Oude Kwaremont. De commentators hadden het niet juist. Maar vrijdag wordt het beter.
23 maart 2017 14:08
Lotto heeft veel te weinig kwaliteit, zowel in B als in NL
23 maart 2017 15:34
Misschien moet Sergeant dus naar zichzelf kijken en was er geen tactiek.
Benieuwd met wat voor opdracht zijn ploeg zo'n wedstrijd ingaat..
23 maart 2017 20:43
Dit voorjaar is alvast niet goed begonnen voor hen. Benoot is duidelijk hun man voor de kasseiklassiekers nu.Roelandts en Debusschere vallen tegen.Misschien dat Hofland verrijst in Gent-Wevelgem.....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.