Lutsenko wint na ‘stressvolle en moeilijke’ periode: “Nu heb ik weer het goede gevoel”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 11 april 2024 om 15:56

Lutsenko wint na ‘stressvolle en moeilijke’ periode: “Nu heb ik weer het goede gevoel”

Alexey Lutsenko zegevierde vandaag in de koninginnenrit van de Giro d’Abruzzo. De wijze waarop hij won, was indrukwekkend. Op de slotklim naar Prati di Tivo stond hij tegenover een overmacht van UAE Emirates-renners, maar toch trok hij aan het langste eind. “UAE heeft een sterk team, maar mijn team deed ook geweldig werk voor mij”, aldus de renner van Astana Qazaqstan in het flashinterview na afloop

“Dit is een supergoed resultaat voor mij, het team en mijn ploeggenoten. Het was een supergoede dag”, vervolgde Lutsenko, dieniet alleen de rit won, maar ook de leiderstrui overnam van Jan Christen. “De laatste klim was heel zwaar. Adam (Yates, red.) probeerde me verschillende keren te lossen met een aanval, net als heel UAE Emirates. Maar in de finale kon ik het afmaken.”

Lutsenko had er steeds vertrouwen in dat hij kon winnen, maar gaf wel toe dat de renners van UAE Emirates het hem erg moeilijk maakten. “Ik volgde steeds het wiel van Adam. Ook Sivakov probeerde het meerdere keren. En in de laatste twee kilometer kwam Diego Ulissi ook nog terug. Ik moest alles geven vandaag.”

Voor Lutsenko was dit succes in de Giro d’Abruzzo een opsteker. “Dit geeft een supergoed gevoel. Ik had een stressvolle en moeilijke periode aan het begin van het seizoen. Nu heb ik weer het goede gevoel en veel motivatie. Ik ben weer fris in het hoofd en heb goed werk geleverd in aanloop hier naartoe tijdens een hoogtestage.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.