Maakt Mathieu van der Poel zaterdag al verrassende comeback in Milaan-San Remo?
donderdag 17 maart 2022 om 20:17

Maakt Mathieu van der Poel zaterdag al verrassende comeback in Milaan-San Remo?

Mathieu van der Poel staat mogelijk zaterdag aan het vertrek van Milaan-San Remo. Volgens verschillende Vlaamse media keert de Nederlander iets eerder dan gepland terug in competitie. Bij zijn ploeg Alpecin-Fenix zouden er een aantal zieken zijn, waardoor Van der Poel als vervanger is opgeroepen.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel kampte de voorbije maanden met een hardnekkige rugblessure. Zijn veldritwinter telde slechts twee wedstrijden. Daarna volgde een lange rustperiode zonder fiets. Pas eind januari kon hij de training weer hervatte.

Begin februari vertrok hij naar het Spaanse Denia voor een trainingskamp die hij grotendeels solo afwerkte.Aanvankelijk zou de 27-jarige kopman pas in de Wielerweek van Coppi en Bartali (22 tot 26 maart) in het peloton terugkeren om wat koersritme op te doen in functie van de kassei- en of heuvelklassiekers. Die comeback lijkt nu enigszins verrassend al aanstaande zaterdag te zien.

De grote vraag is nu met welke ambities hij aan het vertrek zal staan van La Primavera. De bijna driehonderd kilometer lange koers is niet de meest optimale wedstrijd om na maanden afwezigheid de competitie te hervatten. Al regent het afzeggingen van topfavorieten, wat wellicht toch wat kansen schept. Vandaag werkte Van der Poel nog een training af van 151 kilometer, waarvan een deel achter de motor om de snelheid in de koers te simuleren.

Zijn ploeg Alpecin-Fenix wil het nieuws voorlopig nog niet bevestigen.

Wedstrijdprogramma

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.