Krap tijdschema tussen mannen en vrouwen zorgt voor kolder in Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 14:57

Krap tijdschema tussen mannen en vrouwen zorgt voor kolder in Dwars door Vlaanderen

Opschudding in het peloton van Dwars door Vlaanderen. Omdat het tijdschema tussen de mannen en de vrouwen best krap was, en de groene vlag in de dameswedstrijd bovendien een oponthoud kende na een valpartij, moesten de mannen even halt houden. Chaos dus. En kolder.

Door een valpartij in de dameskoers kwam er een ambulance op de route, net daar waar de mannenkoers even later zou passeren. De wedstrijdorganisatie besloot de koers daarom tijdelijk stil te leggen.

Op dat moment reden acht renners aan de leiding. Toen de voorsprong van Nelson Oliveira, Jonas Koch, Ramon Sinkeldam, Zhandos Bizhigitov, Lukas Pöstlberger, Michael Hepburn, Kris Boeckmans en Mihkel Räim was hersteld, werd opnieuw het startsein gegeven voor de koers.

Tricky situatie
Er mag toch een kanttekening bij het incident geplaatst worden. Het tijdschema tussen de dames en de mannen is best krap. Zo zullen de dames straks aan de finish niet te veel moeten treuzelen, want amper een kwartier later is de aankomst van de mannen voorzien.

“Wat moet ik ervan zeggen? Een tricky situatie. Maar we doen ons best”, reageerde Pöstlberger al tijdens (!) de koers bij Sporza, terwijl hij tijdens de neutralisatie door een motor werd teruggebracht naar de kop van de koers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.