Mark Cavendish maakt selectie Bahrain Merida 2020 rond

vrijdag 25 oktober 2019 om 15:18
Mark Cavendish maakt selectie Bahrain Merida 2020 rond

foto: Cor Vos

Mark Cavendish (34) rijdt volgend seizoen voor Bahrain Merida. De transfer van de Britse sprinter hing al even in de lucht. Hij komt over van Dimension Data, waar hij de laatste vier seizoenen voor uitkwam.

Cavendish komt bij Bahrain Merida terecht bij enkele oude bekenden. Zo is de nieuwe ploegbaas van Bahrain Merida, de Brit Rod Ellingworth, een voormalige manager van Team Ineos. ‘Cav’ kwam in 2012 een jaar uit voor Team Sky. Ook heeft de Manx Missile al jarenlang een samenwerking met McLaren, het automerk dat in het verleden werkte aan het maken van fietsen.

“Ik had al heel lang de ambitie om bij deze ploeg te tekenen”, vertelt Cavendish. “Het is voor mij heel spannend en motiverend. Je kan zelfs zeggen dat een droom uitkomt. Ik heb vroeger close samengewerkt met McLaren, en als je kijkt naar de voordelen van hun technologie en processen, was dit een kans die ik niet wilde missen.”

Selectie compleet
Ook haalt de ervaren sprinter zijn band met Ellingworth aan. “Die gaat lang terug. Hij heeft mij veel geholpen om mij te ontwikkelen als renner en als mens. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten”, zegt de Brit. Ellingworth zelf is ook blij. “De komst van Mark maakt onze selectie voor 2020 rond. Hij brengt ons de balans die nodig is om te winnen. Hij is een erkende kampioen en kan veel toevoegen.”

“Ik ben blij om te zien dat zijn energie en drang om succes te boeken groter zijn dan ooit. We zullen er alles aan doen om hem in staat te stellen om de beste prestaties te leveren”, vertelt de ploegmanager over Cavendish, die 48 etappezeges in grote rondes achter zijn naam heeft staan. Dertig daarvan behaalde de sprinter in de Tour de France. Hij is daarmee nog altijd vier zeges verwijderd van het Tourrecord van Eddy Merckx.

Ploeggenoot van Poels
Eerder haalde Bahrain Merida ook al Wout Poels en Mikel Landa in huis als klassementskopmannen voor 2020. De andere nieuwkomers zijn Pello Bilbao, Kevin Inkelaar, Scott Davies, Rafael Valls, Marco Haller en Eros Capecchi. De ploeg ziet Vincenzo Nibali vertrekken naar Trek-Segafredo.Selectie Bahrain Merida 2020
flag-jp Yukiya Arashiro
flag-de Phil Bauhaus
flag-es Pello Bilbao
flag-si Grega Bole
flag-it Eros Capecchi
flag-it Damiano Caruso
flag-gb Mark Cavendish
flag-it Sonny Colbrelli
flag-gb Scott Davies
flag-tw Chun Kai Feng
flag-es Iván García
flag-at Marco Haller
flag-au Heinrich Haussler
flag-nl Kevin Inkelaar
flag-es Mikel Landa
flag-si Matej Mohoric
flag-si Domen Novak
flag-ua Mark Padun
flag-at Hermann Pernsteiner
flag-si Luka Pibernik
flag-nl Wout Poels
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Dylan Teuns
flag-si Jan Tratnik
flag-es Rafael Valls
flag-gb Stephen Williams

Dit artikel delen:

1 Reactie

leffe 25 oktober 2019 om 16:13

Bahrein Merida heeft zich wel versterk voor 2020

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.