Mark Cavendish tempert verwachtingen: “Plezier belangrijker dan resultaten”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 februari 2019 om 09:02

Mark Cavendish tempert verwachtingen: “Plezier belangrijker dan resultaten”

Mark Cavendish kijkt positief terug op zijn rentree in koers tijdens de Vuelta de San Juan. De Brit boekte geen uitzonderlijke resultaten – achtste in etappe 1 was zijn beste prestatie – maar dat maakt hem in de eerste drie maanden van 2019 niet uit. “De laatste paar dagen heb ik me gerealiseerd waarom ik aan wielrennen doe, omdat ik het net zo leuk vind als iedereen”, vertelt hij aan Cyclingnews.

“Ik verwacht niets voor de eerste drie maanden van het seizoen. Ik ga rijden op gevoel en het team zal me steunen om het te proberen, maar er is geen enkele verwachting”, vertelt de winnaar van dertig Touretappes.

De laatste jaren sukkelt Cavendish met zijn gezondheid. Hij kampte lange tijd met de Ziekte van Pfeiffer. “Het is leuk om geleidelijk aan terug te keren en ervan te genieten, meer dan van wat dan ook. We hadden een doel in de laatste sprintetappe en mijn resultaat daar was erg goed (twaalfde, red.), ondanks dat ik een zachte band had,” blikte de renner van Dimension Data terug. “Elke dag gaat het een beetje beter.”

De volgende koers van de Britse spurter zal de UAE Tour zijn. “Nu ga ik eerst terug naar Europa, zie ik de familie een paar dagen en dan ga ik trainen in de bergen. Dat is de enige manier waarop ik fit ga worden.” Dat hij nu de verwachtingen laag probeert te houden, staat haaks op zijn uitspraken in een interview met Procycling, enkele weken geleden. Daarin zei Cavendish te geloven dat hij nog altijd de snelste sprinter ter wereld is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.