Mathieu van der Poel: “Dit is niet dé kans van mijn leven om Luik te winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 april 2024 om 17:13

Mathieu van der Poel: “Dit is niet dé kans van mijn leven om Luik te winnen”

Mathieu van der Poel heeft een dag voor Luik-Bastenaken-Luik de verwachtingen getemperd. Waar de kopman van Alpecin-Deceuninck eerder nog zei dat winnen mogelijk is, is hij nu heel wat voorzichtiger. “Er zijn veel meer renners in het peloton die dit beter kunnen dan ik.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was in een persbericht van de ploeg dat Van der Poel sprak over winnen in Luik. “Toch is winnen mogelijk. Mocht ik daar niet van overtuigd zijn, zou ik niet meedoen. Maar het zal allemaal net iets meer in de juiste plooi moeten vallen dan in de Vlaamse klassiekers. We gaan het sowieso proberen”, zei hij toen.

“De kans is eerder klein dat we zondag het vierde monument van het seizoen winnen met de ploeg”, zei Van der Poel nu bij Sporza. “We hebben een sterke ploeg, maar ook sterke tegenstanders. Iedereen is gefocust op Tadej Pogacar en dat is ook logisch. Hij is de sterkste renner. Het zal dus zaak zijn om hem proberen te volgen. Ik zie dit ook niet als de kans van mijn leven om de Luik te winnen.”

Vrijere rol voor ploeggenoten 
“Er zijn veel meer renners in het peloton die dit beter kunnen dan ik”, vervolgde de wereldkampioen. “Natuurlijk moet de koers wel nog gereden morgen. Maar ik zal voor het eerst ook niet de uitgesproken kopman van het team zijn. Quinten Hermans en Axel Laurance zullen bijvoorbeeld een vrijere rol hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.