Mathieu van der Poel: “Ik moest in de finale gokken”

donderdag 15 augustus 2019 om 17:56
Mathieu van der Poel: “Ik moest in de finale gokken”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel was de voorbije maanden actief op de mountainbike, maar de Nederlander stond vandaag weer eens aan de start van een wegwedstrijd. De renner van Corendon-Circus won meteen de openingsetappe van de Arctic Race of Norway, met dank aan een indrukwekkende sprint. “Ik moest in de finale wel gokken”, zo vertelde hij in het flashinterview.

Aanvankelijk leek Van der Poel de etappe niet te winnen, aangezien Steve Cummings met een mooie voorsprong begon aan de laatste kilometer. De Brit van Dimension Data viel echter stil in de laatste honderden meters, waardoor de Nederlander Cummings nog wist in te halen met een indrukwekkende versnelling. “Het was echt de hele dag volle bak koers”, aldus ritwinnaar Van der Poel.

“Het viel op geen enkel moment stil. We reden na drie uur nog steeds 50 kilometer per uur. Ik hou daar wel van”, zo blikt de 24-jarige renner terug op een veelbewogen openingsetappe. Van der Poel maakte namelijk deel uit van een kopgroep van 33 renners, die ruimschoots uit de greep wist te blijven van het peloton. “Ik moest op het einde wel gokken”, zo vertelt Van der Poel.

De perfecte sprint 
“Ik gokte erop dat Jumbo-Visma het gat zou dichtrijden. Daarnaast had Astana nog enkele sterke mannen vooraan. Het was een moeilijke situatie, maar ik besloot te wachten op de sprint. Ik had niet veel opties, maar ik wilde proberen om de perfecte sprint te rijden.” De Nederlander wist tevens naar de eerste leiderstrui te sprinten, al bedraagt zijn voorsprong op Alexey Lutsenko slechts drie seconden.

“Het zal moeilijk worden om de trui te behouden, maar we gaan het zien. Veel renners doen al niet meer mee om de eindzege.” De beslissing in deze Arctic Race of Norway zal waarschijnlijk vallen in de laatste twee etappes naar Storheia Summit (finish op een steile muur) en Narvik. 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.