Mathieu van der Poel kent zijn ploeggenoten voor Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 18:11

Mathieu van der Poel kent zijn ploeggenoten voor Luik-Bastenaken-Luik

Alpecin-Deceuninck heeft hun selectie bekendgemaakt voor Luik-Bastenaken-Luik. De kopman is uiteraard wereldkampioen Mathieu van der Poel. De Nederlander zal in La Doyenne worden bijgestaan door onder meer Quinten Hermans en Søren Kragh Andersen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Van der Poel, Hermans en Kragh Andersen starten ook Axel Laurance, Oscar Riesebeek, Stan Van Tricht en Luca Vergallito namens Alpecin-Deceuninck. Ten opzichte van de Amstel Gold Race zijn Van Tricht en Vergallito de nieuwe namen. Gianni Vermeersch en Xandro Meurisse zijn er dan weer niet bij zondag.

Van der Poel trekt met vertrouwen naar de start zondag, vertelde hij via de kanalen van zijn team. “We hebben in de Strade Bianche gezien dat Tadej geen competitie nodig heeft om meteen in topvorm te zijn. Een pure klasbak die zondag op zijn favoriete terrein koerst en die een sterke ploeg rond zich heeft. Er is Tom Pidcock. Ik denk ook aan Richard Carapaz, Tiesj Benoot, Mattias Skjelmose, Maxim Van Gils, Dylan Teuns, noem maar op… Allemaal jongens die de voorbije week bewezen hebben dat ze in goede doen te zijn en op papier betere klimmers zijn dan ikzelf.”

“Toch is winnen mogelijk”, vulde Van der Poel aan. “Mocht ik daar niet van overtuigd zijn, zou ik niet meedoen. Maar het zal allemaal net iets meer in de juiste plooi moeten vallen dan in de Vlaamse klassiekers. We gaan het sowieso proberen. Nog één keer knallen vooraleer ik opnieuw wat rust neem. Zoals gezegd, ons voorjaar is geslaagd. Al wat er zondag nog bijkomt, is meer dan een kers op de taart.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.