Mathieu van der Poel ontbreekt in Nederlandse selectie voor EK mountainbike
foto: Cor Vos
donderdag 22 juli 2021 om 20:22

Mathieu van der Poel ontbreekt in Nederlandse selectie voor EK mountainbike

Mathieu van der Poel laat na de Olympische Spelen van Tokio het EK mountainbike in Novi Sad aan zich voorbijgaan. De Europese kampioen van Brno (2019) maakt geen deel uit van de ploeg die vandaag door de KNWU is bekendgemaakt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na zijn indrukwekkende optreden in de Tour de France, waar hij een etappe won en zes dagen het geel rond de schouders had, en de komende Olympische Spelen van Tokio koestert Van der Poel voor dit najaar ook de nodige ambities. Zo is het WK wielrennen op de weg in Vlaanderen (zondag 27 september) hem op het lijf geschreven en heeft de kopman van Alpecin-Fenix een week later zijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix (zondag 3 oktober).

De andere Nederlandse olympiërs verschijnen wel aan de start van het EK mountainbike in Servië. Milan Vader vormt met David Nordemann de selectie voor de mannenwedstrijd, Anne Terpstra en Anne Tauber staan net als Lotte Koopmans, Ceylin del Carmen Alvarado en Sophie von Berswordt aan het vertrek van de vrouwenwedstrijd. Pim Ronhaar, Puck Pieterse en Fem van Empel zijn de Nederlandse troeven in de beloftencategorie.

Het EK mountainbike in Novi Sad wordt gehouden van 12-15 augustus. De wedstrijden voor elite worden op de laatste dag van het evenement verreden.

Selectie flag-nl Nederland voor EK mountainbike in Novi Sad 2021
Elite-mannen
flag-nl Milan Vader
flag-nl David Nordemann

Elite-vrouwen
flag-nl Anne Terpstra
flag-nl Anne Tauber
flag-nl Lotte Koopmans
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Sophie von Berswordt

U23-mannen
flag-nl Pim Ronhaar

U23-vrouwen
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Fem van Empel

Junior-mannen
flag-nl Chris van Dijk
flag-nl Tom Schellekens
flag-nl David Haverdings

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.