Mathieu van der Poel pakt ook zege in Hoogstraten
zondag 8 februari 2015 om 16:34

Mathieu van der Poel pakt ook zege in Hoogstraten

foto: Sirotti

Mathieu van der Poel heeft zijn tweede zege in de regenboogtrui gegrepen in het Antwerpse Hoogstraten. De jonge wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding en vergrootte op die manier zijn voorsprong in het klassement van de Superprestige. Kevin Pauwels en Wout van Aert mochten mee op het podium.

In de modder van Hoogstraten was het vrij snel duidelijk wie de sterkste man in koers was. Mathieu van der Poel nam al in de allereerste bocht de leiding en nam op die manier meteen enkele seconden voorsprong. Zijn uitdager Wout van Aert opende minder sterk. De Kempenaar ging in de openingsronde tegen de vlakte en verloor meteen een halve minuut. Hij zou nooit meer in aanmerking komen voor de overwinning.

Kevin Pauwels deed wél nog een gooi naar de zege. Eerst in het gezelschap van Lars van der Haar, en later alleen, kwam Pauwels nog behoorlijk dicht bij Van der Poel. Maar na een nieuwe versnelling van de wereldkampioen groeide het verschil tot meer dan een halve minuut. De strijd om podiumplek nummer drie was een pak spannender, omdat Van Aert bij het ingaan van de slotronde nog de aansluiting maakte bij Van der Haar. De Belg nam alsnog de bovenhand.

Dankzij zijn overwinning kan Van der Poel volgende zaterdag in Middelkerke met een bonus van twee punten ten opzichte van Kevin Pauwels, en vier punten op Lars van der Haar van start in de slotmanche van de Superprestige.

Superprestige veldrijden 2014-2015
Uitslag manche 7: Hoogstraten

1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Kevin Pauwels
3. flag-be Wout van Aert
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Klaas Vantornout
6. flag-be Sven Nys
7. flag-be Tom Meeusen
8. flag-be Jens Adams
9. flag-de Marcel Meisen
10. flag-ch Julien Taramarcaz

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.