Mathieu van der Poel ploetert naar winst in Niel
Foto: Photopress.be
zaterdag 10 november 2018 om 16:01

Mathieu van der Poel ploetert naar winst in Niel

Mathieu van der Poel heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Europese kampioen wachtte tot de tweede helft van de wedstrijd om af te rekenen met Toon Aerts en Laurens Sweeck.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aerts valt vlak voor tussensprint
Klassementsleider Toon Aerts kreeg in Niel waar hij al het hele veldritseizoen op wacht: regen en modder, kortom echte cross. Het werd geen zware ploeterpartij, maar de regen maakte het veld wel glibberig en zwaar. Aerts liet zich inspireren door de weersomstandigheden en maakte de snelste start.

Lang hield Aerts dat niet vol, want in de tweede ronde ging hij in een glibberige bocht onderuit. Nota bene vlak voor de tussensprint, waar hij belangrijke bonificatieseconden voor het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee kon pakken. Gelukkig voor Aerts verhinderde Michael Vanthourenhout – die wel ontketend leek in de openingsfase – dat topfavoriet Mathieu van der Poel de volle buit pakte.

Met de hulp van Lars van der Haar dichtte Aerts snel weer de kloof naar een kopgroepje van vier, dat zich intussen had losgerukt. Ook present, naast Vanthourenhout en Van der Poel: Corné van Kessel en een verrassend sterke Tom Pidcock. Na twaalf minuten koers had Van der Poel er genoeg van en schoot hij met een indrukwekkend manoeuvre naar de leidersplaats. Behalve Aerts ging iedereen erbij liggen.

Sweeck maakt indruk, maar plooit toch
Aerts kon Van der Poel vervolgens niet bijbenen en moest een tiental seconden prijsgeven. Wie wél indruk maakte, was Laurens Sweeck. De poulain van Niels Albert deed wat nog maar weinig crossers hem voor hebben gedaan: een kloof dichten op Van der Poel. Toen Sweeck de aansluiting maakte, hield Van der Poel de benen stil, waardoor ook nog Aerts en Van der Haar even terug konden komen.

Voor Sweeck was de aansluiting nog niet voldoende, want iets na half koers deed hij in de technische zone een poging om afstand te nemen van Van der Poel en co. Vijf seconden bij elkaar rijden, dat lukte, maar dan leek Sweeck zichzelf toch tegen te komen. Van der Poel counterde, op zijn Van der Poels, ijzersterk en de vogel was gaan vliegen. Een sterke Aerts kwam uiteindelijk nog het dichtst in de buurt.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 2: flag-be Niel

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) +10s
3. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +36s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) +45s
5. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus) +1m18s
6. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Team Sunweb Development) +1m21s
7. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +1m22s
8. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions) in z.t.
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) in z.t.
10. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions) +1m28s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.