Max Kanter emotioneel na eerste profzege: “Moest ooit een keer samenvallen”
maandag 22 april 2024 om 15:47

Max Kanter emotioneel na eerste profzege: “Moest ooit een keer samenvallen”

Max Kanter stapte goed vijf jaar geleden met mooie adelbrieven over naar de profs, maar op het hoogste niveau wilde het maar niet lukken. De rappe Duitser snelde de voorbije seizoenen naar de nodige ereplaatsen, maar die eerste profzege liet lang op zich wachten. Vandaag was het in de Ronde van Turkije dan eindelijk zover voor Kanter.

Meer dan vijf jaar wachten op je eerste profoverwinning: het is niet zo gek dat de renner van Astana Qazaqstan na afloop met waterige ogen zijn verhaal deed. “Ik ben echt enorm blij. Achter deze zege schuilt zoveel moeite, hard werk en enorm veel steun van mijn vriendin en familie. Ik kon vandaag rekenen op het vertrouwen van de ploeg. Ze hebben echt enorm hard gewerkt.”

Davide Ballerini, die pas net terug is na een blessure, verzette echt enorm veel werk. Dat was echt geweldig om te zien. Hij had misschien zelf de benen om te winnen, maar koos ervoor om mij te helpen. Ik heb altijd van deze overwinning gedroomd, maar het moest ooit een keer samenvallen. De vorige keren ging er telkens wel iets mis.”

Vandaag viel alles in de juiste plooi voor Kanter, die de winnende lijn nu hoopt door te trekken. Niet alleen in de Ronde van Turkije, maar ook in de komende Giro d’Italia (4-26 mei), waar hij aan de start zal verschijnen. “‘Hopelijk is dit het begin van iets heel moois en kunnen we ook in de Giro een sterke prestatie neerzetten”, besluit de 26-jarige Duitser.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.