Vrouw buiten levensgevaar, meerdere valpartijen Ronde van Vlaanderen na botsing met toeschouwers
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 14:46

Vrouw buiten levensgevaar, meerdere valpartijen Ronde van Vlaanderen na botsing met toeschouwers

De Ronde van Vlaanderen is opgeschrikt door meerdere valpartijen waarbij ook toeschouwers betrokken waren die langs de weg stonden. Onder meer Stefan Küng, Cees Bol, Ben Swift, Nico Denz en Floris De Tier lagen bij die valpartijen, terwijl ook enkele toeschouwers er slecht bij lagen.

Op 128 kilometer van de finish was er middenin het peloton een crash waarbij vooral een vrouwelijke toeschouwer er slecht bij lag op het asfalt. Zij leek hard aangereden te zijn door een van de renners. Het was een crash waarbij acht renners betrokken waren, waaronder Ben Swift, Nico Denz, Floris De Tier en Guillaume Boivin.

Sporza meldde later op de middag dat de vrouw zwaargewond afgevoerd was naar het ziekenhuis. Zij verkeerde op dat moment buiten levensgevaar.

Nieuwe valpartij met Küng
Op 80 kilometer voor de eindstreep was er een nieuwe valpartij waar door de drukte langs (en op) de weg. De grootste naam die daarbij lag, was Stefan Küng. Ook Cees Bol lag daarbij, evenals Alessandro Covi en Brent Van Moer.

Daags voor de Ronde van Vlaanderen had de organisatie van de grootste Vlaamse wielerklassieker van het jaar het publiek nog gewaarschuwd: “De openbare weg is tussen de rode en de groene vlag uitsluitend voor de renners. Ga niet op de weg staan, steek de weg niet over en ga ook niet op verhoogde middenbermen staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.