Meisen klopt Belgen in Bensheim, Orts de beste in het Baskenland
zondag 2 december 2018 om 16:10

Meisen klopt Belgen in Bensheim, Orts de beste in het Baskenland

Marcel Meisen heeft de veldrit van Bensheim gewonnen. De Duitser van Corendon-Circus perste een lange solo uit de benen in de Radcross Grandprix in eigen land. Achter hem streden twee Belgen om de ereplaatsen: Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) werd tweede, voor Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea). Laatstgenoemde kreeg een lekke band in de slotfase.

Bij de vrouwen ging thuisrijdster Elisabeth Brandau met de zege naar huis. Zij reed de Française Marlène Morel Petitgirad op meer dan een minuut achterstand. De Belgische Karen Verhestraeten eindigde als derde. Beste Nederlandse in de uitslag was Esther van der Burg op de zevende plek.

Orts de beste in het Baskenland

Ook in het Baskenland werd vandaag gecrosst. De winst in de Trofeo San Andrés Ametzaga-Zuia ging naar Felipe Orts. De tweede plaats was voor de Fransman David Menut op 1.10 minuut achterstand. De derde plaats was voor Kevin Suarez uit Spanje, op ruim anderhalve minuut van Orts.

Helen Wyman ging met de zege naar huis bij de vrouwen. De Britse wist een tweestrijd met thuisrijdster Aida Nuño Palacio te winnen met drie seconden voorsprong. De derde plaats was weggelegd voor Lucia Gonzalez Blanco, op 1.21 minuut.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.