Merida titelsponsor Bahreinse wielerploeg
maandag 1 augustus 2016 om 15:36

Merida titelsponsor Bahreinse wielerploeg

Fietsenleverancier Merida is vandaag als co-sponsor en naamgever gepresenteerd van het Bahreinse wielerproject. De nieuwe ploeg uit het Midden-Oosten draagt de naam Bahrain Merida Pro Cycling Team.

“Zowel Bahrain Cycling als Merida streven naar het opzetten van een succesvol team, dat blijft streven naar vooruitgang”, schrijft de nieuwe ploeg in het persbericht. Volgens de laatste geruchten wordt Vincenzo Nibali komende woensdag als kopman gepresenteerd. Het gerucht dat algemeen directeur van het huidige Lampre-Merida, Brent Copeland, de overstap zou maken is vandaag eveneens bevestigd.

“Sportief succes is al decennia lang onze focus”, zegt Wiliam Jeng, vicepresident van fietsenmerk Merida. “Het is een bijzonder genoegen deze traditie op het hoogste niveau voort te zetten als onderdeel van het Bahrain Cycling Team.”

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2016 15:40
BMP dus. Kortom 1 WT ploeg weg, 3 terug...Ben benieuwd!
1 augustus 2016 15:43
1 WT Weg? Met IAM, Tinkoff en mogelijk Lampre tel ik er drie.
1 augustus 2016 15:43
nou ifor, dan is meteen duidelijk welk bedrijf er nog meer gaat sponsoren.... ;-)

En drie WT ploegen terug? Ik tel er maar 1.
1 augustus 2016 15:49
IAM, Tinkoff & Lampre weg. Bora & Bahrain voor in de plaats.
Volgens mij wilde de UCI al een ploeg minder in de world tour dus lijkt me prima
1 augustus 2016 15:52
Dit is toch gewoon een nieuwe hoofdsponsor voor Lampre en helemaal geen nieuw team. Zelfs de subsponsor blijft hetzelfde.
1 augustus 2016 15:55
Discutabele sjeik er in, lelijkste truitjes uit het WT peloton er uit.
1 augustus 2016 15:56
Lampre gaat toch door als PCT? Lijkt me wel een nieuw team als enkel de subsponsor verkast.
1 augustus 2016 15:57
"Zowel Bahrain Cycling als Merida streven naar het opzetten van een succesvol team, dat blijft streven naar vooruitgang.

Hoe kan een land dat niks van doen heeft met de wielersport streven naar vooruitgang in de wielersport .
btw , lekker land waar je voor gaat werken ; https://nl.wikipedia.org/wiki/Protesten_in_Bahrein
1 augustus 2016 15:57
Lampre weg? Dat lijkt me wel een heel erg voorbarige conclusie. Mocht dat zo zijn zou het wel ontzettend jammer zijn. Lampre is een trouwe sponsor, waarvan er eigenlijk te weinig zijn in het wielrennen. En een worldtour zonder Italiaanse ploeg? Ik kan het me bijna niet voorstellen.
1 augustus 2016 16:17
Als je al begint met een slap aftreksel als beeldmerk (Team Wiggins) zal het wel niks worden dit project. Bahreinse oliesjeiks pompen - net als bij voetbal - veel geld in de pockets van de renners, maar dat gaat geen team vormen.
1 augustus 2016 16:27
Lampre procontinentaal. Trouwe sponsor maar geen budget meer van deze tijden.. Uitgekocht door het grote geld. Jammer evolutie.
1 augustus 2016 16:29
ah, de martelprins met zijn project. meteen op het hoogste niveau en een team rond Nibali (waarschijnlijk)

de buren zouden vandaag toch ook met een persconferentie komen? (doha cycling team)

[qoute]Zowel Bahrain Cycling als Merida streven naar het opzetten van een succesvol team, dat blijft streven naar vooruitgang[/quote]
een keer het woord streven was een stuk betere zin geweest. maar goed, in deze vakantietijd is zowat geen enkel artikel foutloos geschreven.
1 augustus 2016 16:52
Ook al mag het niet van de wielerflits moderators: dit team ga ik anti-supporteren.
1 augustus 2016 17:23
@ Manuel Beltran, mooi om te zien dat je iedere nieuwe ploeg gewoon een eerlijke kans heeft om zichzelf te laten zien in t komende seizoen. Verder was de deal met Merida al te voorspellen, interessanter is het welke renners er behalve Nibali onder contract komen te staan.
1 augustus 2016 18:47
@thailand: bedankt voor de positieve woorden!

Zonder gekheid: waar maak jij uit op dat ik nieuwe ploegen geen kans zou willen geven?
1 augustus 2016 18:52
@UrbanSteel: Bahrein en vooruitgang is een trieste combinatie inderdaad. Maar ja, geld en geweld snoeren alle monden.
Benieuwd of Ulissi ook mee overkomt.
1 augustus 2016 19:16
Het is dus een Italiaanse ploeg...beetje zoals Astana...3/4 van renners en de hele staff Italiaans...
1 augustus 2016 19:54
Superslecht voor de wielersport. Een sjeikenspeeltje, tot het moment dat hij verveelt raakt. Geen enkele historie of continuïteit. De UCI zou dit moeten verbieden, of in ieder geval geen WT licentie verstrekken.
1 augustus 2016 21:50
@ polleke:
geloof me dat Bahrein hun vlaggetje achter de teamnaam wil hebben staan. anders waren ze er niet eens ingestapt denk ik.
@UrbanSteel:
geef het gepeupel brood en spelen om ze koest te houden, dat wisten de romeinen al. ;)
1 augustus 2016 23:11
Goed dat er nog iemand geld in de wielersport wil steken. En het houdt wf ook in leven.
1 augustus 2016 23:57
@Cova Het is gewoon een slecht teken aan de wand dat de wielersport kennelijk van dit soort figuren afhankelijk is. Dat vraagt om maatregelen. Ik heb al eerder een gelimiteerd teambudget bepleit. Op basis van lijstjes die op internet circuleren lijkt een maximum budget van 10-15 miljoen een goed niveau. Het effect zal zijn:
1. Betere spreiding van toprenners over de teams omdat geen enkel team alle toprenners kan betalen. Daardoor minder dominantie van de rijkste teams in de grote wedstrijden. Het wielrennen als kijksport wordt er onvoorspelbaarder en daardoor leuker door.
2. Uiteindelijk zal het meer sponsoren interesseren. Sponsors kijken niet alleen naar het absolute budget, maar ook naar wat ze ervoor terugkrijgen (in termen van media-aandacht). Voor 10 miljoen krijg je nu een ploeg die zelden wint. Als je voor dat budget een ploeg hebt die goed mee kan doen, verwacht ik dat meer sponsors dat bedrag op tafel willen leggen.
3. Het wordt moeilijker voor tsaren of sjeiks om snel even succes te kopen. De sport wordt daarmee minder interessant voor figuren met te veel geld op zoek naar een speeltje. Een goede zaak. Het wielrennen kan deze mannen missen als kiespijn.
4. De rennerssalarissen zullen minder worden. Belangrijk is om per WT ploeg een minimum aantal renners en een minimum salaris vast te stellen. De bezuiniging zal dan vooral komen uit de salarissen van de toprenners. Dat vind ik eerlijk gezegd niet heel erg.

Vooral positieve effecten dus. Wie ziet er nadelen?
2 augustus 2016 08:56
@Bravio +1: idd, hoe dom dit beeldmerk. 'doe maar zoiets als Team Wiggins.'
3 augustus 2016 15:33
Dat logo moet een grap zijn? #inspiratieloos

Om te reageren moet je ingelogd zijn.